„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+4.6 °C
apmācies

Ministru Prezidents tikās ar LPR pašvaldību vadītājiem

kraslavasvestis.lv

Ministru prezidents Māris Kučinskis 11. oktobrī Baltinavā piedalījās Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē, ko vadīja Gunārs Upenieks.

Tikšanās laikā, kurā piedalījās arī Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrs Kaspars Gerhards, Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Valsts akciju sabiedrības „Latvijas Valsts ceļi” valdes priekšsēdētājs Jānis Lange, Finanšu ministrijas pārstāvji un citas augstas amatpersonas, tika apspriesti reģionam būtiski jautājumi, galveno akcentu liekot uz plūdu seku likvidēšanas pasākumiem Latgalē. Pasākuma norises vieta nav izvēlēta nejauši – Baltinava ir viena no Latvijas pašvaldībām, kas šogad augustā piedzīvotajās lietavās cieta visvairāk.

 Iepriekšējā Ministru prezidenta tikšanās ar Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītājiem, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Kasparu Gerhardu un zemkopības ministru Jāni Dūklavu notika 28. augustā Līvānos, pēc kuras tika pieņemts Ministru kabineta lēmums „Par lietavu un plūdu radītajām sekām Latvijas austrumu pašvaldībās” un Ministru kabineta rīkojums „Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”.

 Baltinavā tika izskatīts arī Rīcības plāns Latgales reģiona izaugsmei 2018.–2020. gadam, Latgales speciālās ekonomiskās zonas attīstība, atbalsta iespējas ceļu infrastruktūrai plūdu apdraudētajās teritorijās, kā arī vairāki citi aktuāli jautājumi.

 Latgales speciālās ekonomiskās zonas darbība uzsākta 2016. gada decembrī. Tās ietvaros līdz šim ir izskatīti un atbalstīti seši projekti, plānojot 1,052 miljonu eiro lielas privātās investīcijas un 35 jaunas darbavietas.