„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Skolēnu izmaksas pieaug

Oktobra sākumā Daugavpils novada dome apstiprināja pašvaldības skolotāju darba samaksu, skolu direktoru darba likmes un izmaksas par vienu skolēnu gadā. Deviņās skolās izmaksas augušas.

Vislielākās izmaiņas viena skolēna izmaksās, salīdzinājumā ar 2016. gadu, piedzīvojušas abas izglītības iestādes Naujenes pagastā -- pirmskolas izglītības iestādē „Rūķītis” izmaksas samazinājušās, bet Naujenes pamatskolā palielinājušās gandrīz par 11 eiro mēnesī. „Lētāki” skolēni pašvaldībai kļuvuši tikai Vaboles, Salienas, Randenes skolās un minētajā Naujenes bērnudārzā. Mazākās izmaksas joprojām ir Sventes pamatskolā -- nepilni 60 eiro par skolēnu mēnesī, bet „dārgākie” ir Silenes pamatskolas skolēni - 148 eiro mēnesī. Sventes pamatskola ir otra lielākā izglītības iestāde novadā skolēnu skaita ziņā, bet Silenes pamatskola – trešā mazākā. Daugavpils novada Finanšu pārvaldes vadītāja Irēna Timšāne apvienotajā komisiju sēdē skaidroja, ka lielāko daļu izmaksu sastāda skolas kurināšana.

Apstiprināts arī skolotāju darba samaksu un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām paredzētais mērķdotācijas sadalījums. Izglītības pārvaldes vadītāja Janita Zarakovska uzsvēra, ka tas mainījies, jo notiek gatavošanās pārejai no piecu uz trīs kvalitātes pakāpju sistēmu. Pagaidām augstākā pakāpe novadā ir tikai Vaboles vidusskolas pedagogiem.

Jau ziņots, ka salīdzinājumā ar iepriekšējo mācību gadu, izglītojamo skaits novadā kopumā sarucis par 39 audzēkņiem.