„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Pirmā uzvara un sāpīgs zaudējums

Sergejs Kuznecovs

7. oktobrī savā laukumā DU izcīnīja pirmo uzvaru sezonā Baltijas līgā. Daugavpils volejbolisti pieveica viesus no Šauļiem – 3:1 (25:17, 25:23, 19:25, 25:21).

Aleksandrs Samuilovs izcīnīja 21 punktu, Aleksandram Nasonovam mazliet pieticīgāks sniegums – 17 punkti. Latvijas volejbola veterāns un DU jaunpienācējs Raimonds Vilmanis guva 10 punktus.

Nākamajā dienā daugavpilieši sacentās ar Lietuvas volejbola klubu „Raseiniai”. DU spēli iesāka vāji un pirmo setu zaudēja – 14:25. Otrajai partijai izdevās mobilizēties – 25:22, pēc tam daugavpilieši cīnījās ar mainīgiem panākumiem, emocionāla pacēluma brīžos izdevās labi momenti, taču setos piedzīvots zaudējums – 19:25, 23:25.

DU treneris Edgars Savickis pēc otrās spēles jutās vīlies un rūpīgi izvēlējās vārdus, lai raksturotu spēles iznākumu: „Ne jau šādu spēli es gaidu no puišiem, pieredze ir, tāpēc jābūt arī rezultātam. Es ticēju vienīgi uzvarai, un bez kaut kādiem variantiem. Daļa spēlētāju pienācīgi nenovērtēja pretinieku, daļa -- nenospēlēja savā līmenī. Tas ir sāpīgs zaudējums. Nevar teikt, ka „Raseiniai” ir vājš klubs, tomēr šāda komanda mums ir jāuzvar. Mēs cīnāmies līdz noteiktam brīdim, pēc tam kāds izsecina, ka tālāk var necensties un nespēlēt. Nav iespējams palīdzēt spēlētājam, kurš negrib, lai viņam palīdz. Strādāsim tālāk. Man šāda spēle nav ne pirmā, ne pēdējā.”

Savukārt „Jēkabpils” pieveica „Raseiniai” – 3:1. Ēriks Voroņko „lūšiem” izcīnīja sešus punktus, toties kaimiņi zaudēja „Šauļiem” – 2:3. Rihardam Puķītim – 23 punkti.

Toms Švāns „Pērnavas” sastāvā aizvadīja tikai vienu spēli – ar RTU. Igauņi uzvarēja – 3:0, Toma kontā 12 punkti (4 punkti blokā, 1 eiss).