„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Daugavpils fotodizaineru izstāde Itālijā

daugavpils.lv

Itālijā, Skandiano reģiona slimnīcā (Ospedale Magati di Scandiano) šobrīd apskatāma 2 valstu (Latvijas un Itālijas) fotogrāfu izstāde. Šai izstādei savus darbus bija iesūtījuši PIKC “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola”” pedagogi un izglītojamie par to, kā fotomākslinieki redz atkarību problēmas. Izstādi slimnīcā katru dienu redz simtiem apmeklētāju un tā ar savu izteiksmi pievērš uzmanību cilvēces postošajām vājībām un noziedzīgajam narkotiku biznesam.

Skolotāja Marta Valujeva darbu sērijā aicina skatītāju paļauties uz sevi, nebaidīties un kļūt par savas dzīves kapteini. Savukārt Viktorija Valujeva darbos aicina izprast jauniešu zinātkāri, vecumposma īpatnības, kas mudina pārkāpt robežas.

Topošā fotodizeinere Anna Ružas lika iedziļināties smēķēšanas ļaunumā, kas pārņemis 1,1 miljardu pasaules iedzīvotāju un veicina sarežģītas un smagas saslimšanas. Savukārt, Santa Suhanova akcentēja narkotiku ietekmi, kā tās iznīcina cilvēka personību.

Skolotājs Aivars Bulis ar savu darbu sēriju “Tava izvēle” ar kokaīna veidotajiem simboliskajiem tēliem gribēja atturēt cilvēkus pirms liktenīgās izvēles.

Jāpiebilst, ka ar radošo Skandiano pašvaldību Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei tas jau ir ceturtais sadarbības projekts, un, iespējams-būs vēl.

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Erasmus+ programmas īstenoto projektu „Ar saskarsmi pret atkarībām” līdzfinansē Eiropas Savienība. Eiropas Komisijai un Turcijas Nacionālajai Aģentūrai nevar uzlikt atbildību par publikācijā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo lietojumu.”

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde (DPIP) īsteno divgadīgu Erasmus+ programmas projektu  „Ar saskarsmi pret atkarībām” („HUGS NOT DRUGS” Nr.2016-1-TR01-KA201-034102) , kura koordinatori ir Kirikkales pašvaldības izglītības nodaļa (Turcija). Projekta partneri ir Skandiano pašvaldība (Itālija) un Santa Maria da Feiras pašvaldība (Portugāle).