„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+7.2 °C
apmācies

Vilcienos atrod gandrīz miljonu cigarešu

freeimages.com

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kontroli uz Latvijas – Baltkrievijas robežas, novērsušas 866 400 cigarešu kontrabandu.

8. oktobrī Indras muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebrauca kravas vilciens, kura skenējumu attēlu analīzē atklāta cigarešu kontrabanda.

Pēc vilciena sastāva skenēšanas attēlu izvērtēšanas muitas amatpersonas vilciena vagonā atrada 16 kartona kārbas, kas aptītas ar celofānu, kurās bija noslēpti 160 000 "Premjer" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

7. oktobrī Indras muitas kontroles punkta amatpersonas atklāja, ka no Baltkrievijas iebraukuša vilciena vagonā kartona kastēs atrodas 700 000 cigarešu "Fest", "Minsk", "NZ" un "Winston" ar Baltkrievijas akcīzes markām. Šajā pašā dienā vienā no kravas vilcieniem konstatēti četri iepakojumi ar cigaretēm. Muitnieki izņēmuši 6400 cigaretes "NZ" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Uzsākta lietvedība administratīvo pārkāpumu lietās.