„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Daugavpilī atklās Digitālo tehnoloģiju centru

Aleksandrs Rube

12. oktobrī Daugavpils domes sēdē tika pieņemts lēmums par Vienības nama telpu 165 kv. m platībā nodošanu Latgales Centrālajai bibliotēkai. Telpu īpašnieks - Latviešu kultūras centrs, nodevis tās bezatlīdzības lietošanā. Jāpiebilst, ka agrāk šeit atradās grāmatu veikals „Globuss”.

Pilsētnieki jau pieraduši pie tukšajām plašajām telpām, kuras labi redzamas no Ģimnāzijas ielas. Vairākus gadus šis objekts nespēja atrast jaunus nomniekus, lai gan paretam tur tika rīkotas izstādes un kultūras pasākumi. Tagad ir noslēgts patapinājuma līgums, un bibliotēka drīkstēs šīs telpas izmantot Digitālo tehnoloģiju centra ierīkošanai Latvijas—Lietuvas pārrobežu sadarbības projekta ietvaros.

Šis projekts paredz četru pilsētu – Daugavpils, Preiļu, Utenas un Zarasu - bibliotēku sadarbību. Katrā no tām tiks izveidota īpaša vide vismodernāko tehnoloģiju apguvei. Daugavpilī šādu centru paredzēts atklāt 2018. gada nogalē vai 2019. gada sākumā.

Pilnu rakstu lasiet 17. oktobra numurā.