„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+8.2 °C
apmācies

Izvēlēsies labākās Daugavpils ainavas

Latvijas simtgades svinību ietvaros Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un Latvijas Nacionālās bibliotēka veidos interneta portālu, kurā apvienos informāciju par Latvijas labākajām ainavām (foto materiālus, vēsturiskas fotogrāfijas, vēstures aprakstus, iedzīvotāju stāstus u.c.). Lai to īstenotu, izsludināts projekts--konkurss “Ainavu dārgumi”, kurā piedalās arī Daugavpils.

Projekta mērķis ir atrast unikālas, vizuāli augstvērtīgas, kultūrvēsturiski vērtīgas ainavas, pievēršot uzmanību arī tādām vietām, kuras šobrīd nav sakoptas, bet ir un būs sabiedrībai nozīmīgas.

Šobrīd ir noslēgusies projekta pirmā kārta. Dalībai nākamajā kārtā tika atlasītas sešas Daugavpils ainavas: Daugavpils cietokšņa, Baznīcu kalna, Esplanādes purva ainava, Daugavas ainava ar aizsargdambi, Sv. Aleksandra Ņevska pareizticīgo baznīcas ainava ar garnizona kapiem, Daugavpils sarkano ķieģeļu arhitektūra. Pēc balsošanas otrās kārtas (noslēdzās 15. oktobrī) no katra reģiona tiks izvēlēti 10 ainavu dārgumi, kurus iekļaus ainavu dārgumu krātuvē (elektroniskajā datu bāzē) “Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt”.

Plašāka informācija ir pieejama tīmekļa vietnē: http://www.ainavudargumi.lv

Foto - Skats uz Svētā Jāņa Kristītāja baznīcu Višķos