„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.0 °C
apmācies

Pedagogiem darba algas pielikums būs jāpagaida

freeimages.com

12. oktobrī Daugavpils dome galīgi apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas lēmumu par skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu direktoru darba algu palielināšanu. Skolu direktoriem algas pielikums būs līdz 99 eiro, bet bērnudārzu vadītājiem – līdz 150 eiro.

Daugavpils skolu pedagogu darba alga ir tieši atkarīga no Izglītības un zinātnes ministrijas dotācijām, savukārt piemaksa 10% apmērā tiek piešķirta no pašvaldības līdzekļiem. Tajā pašā laikā pirmsskolas izglītības iestāžu (izņemot speciālos bērnudārzus) pedagogu alga tiek maksāta no pašvaldības līdzekļiem. Gan pirmajā, gan otrajā gadījumā algas palielinājumu var gaidīt jau nākamajā gadā, taču pagaidām prognozēt konkrētas summas vēl ir pāragri.

Bērnudārzu audzinātāju darba algas palielinājums ieraisīja diskusiju, kurā iesaistījās deputāts Andrejs Elksniņš un Izglītības pārvaldes (IP) vadītāja Marina Isupova. A. Elksniņš uzskata, ka nav korekti palielināt direktoru algas, atstājot malā „galvenos darbarūķus”, kuri saņem nedaudz vairāk par minimālo darba algu.

„Starp bērnudārzu direktoriem un audzinātājiem nav,” paskaidroja M. Isupova, „vēl nesen mūsu vadītāju darba alga nesasniedza pat Ministru kabineta apstiprināto minimumu. Pateicoties šiem nesenajiem lēmumiem, mēs ceram beidzot labot šo situāciju.”

IP vadītāja atzīmēja, ka direktoru darba algas palielinājums bija ieplānots pilsētas budžetā jau pagājušajā gadā. Savukārt, jautājumu par pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu atalgojuma palielināšanu izskatīs darba grupa, kura pašlaik izstrādā 2018. gada budžeta projektu.