„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

Ilūkstes mototrasē izcīnīja Sēlijas kausu

Egita Terēze Jonāne

14. oktobrī Ilūkstes novada Celmju trasē notika Sēlijas kausa izcīņa motokrosā. Uzvarētāji tika noskaidroti vairākās grupās, taču, kā teica sacensību komentētājs un galvenais tiesnesis, Latvijā pazīstamais motosportists Ainārs Vilciņš, vīriem bija jāizbrauc vieni un tie paši dubļi, sevišķi otrajā braucienā, kad sīkais lietus, nepārstādams ne mirkli, trases smiltis pārvērta putrā. 

Tomēr laika apstākļi neietekmēja mājinieku ilūkstiešu sniegumu, kuru kā labu un stabilu jau pirms sacensībām prognozēja Sēlijas kausa izcīņas galvenais rīkotājs, biedrības „Moto Ilūkste” vadītājs Vitālijs Kurmis.  Vispirms jāuzsver Jēkaba Kurmja paveiktais. Proti, ilūkstietis, sacenšoties 85cc klasē,  pirmajā braucienā finišēja otrais, lai gan pēc diviem kritieniem vienu brīdi brauca pēdējais, savukārt otrais brauciens vainagojās ar uzvaru, līdz ar to izcīnīta pirmā vieta kopvērtējumā. „Tā ir pirmā lielā uzvara. Trase smaga, „mocis” brīžiem stiga dubļos, piedzīvoju arī kritienus, taču, pateicoties tētim, esmu iemācījies cīnīties līdz finišam,” teica Jēkabs „Latgales Laikam”.

Tikmēr vecākais brālis Dāvis Kurmis, kurš šogad ir aizvadījis teicamu spīdveja sezonu, MX Open grupas divos braucienos un kopvērtējumā izcīnīja sudraba godalgas. Tāda paša kaluma medaļa ir retro klases veterāna Aigara Baleiša sporta trofeju pūrā. Pēc traumām motosportā ir atgriezies Lauris Linards, kurš šoreiz retro braucienā ierindojās 4. vietā.

Pilnu rakstu lasiet 17.oktobra numurā.