„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Latvijas Banka izsludina studentu ZPD konkursu

Publicitātes foto

Latvijas Banka izsludina starptautisku studentu zinātniski pētniecisko darbu konkursu 2018. To Latvijas Banka rīko 16. reizi un šoreiz tajā pirmoreiz aicināti piedalīties bakalaura un maģistra studenti no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas.

Konkursa mērķis
Veicināt Latvijas, Baltijas valstu tautsaimniecības un eiro zonas makroekonomisko problēmu apzināšanu un analīzi, kā arī stimulēt studentu pētnieciskās domas attīstību.

Konkursa tēmas
Konkursa darbiem piedāvātas 25 tēmas par aktuāliem tautsaimniecības un monetārās politikas jautājumiem. Konkursā var piedalīties arī ar darbiem, kas šīs tēmas apskata Baltijas kontekstā.

Jura Vīksniņa vārdā nosauktā speciālbalva
Konkursa jaunums ir izcilā latviešu ekonomista Jura Vīksniņa vārdā nosauktās speciālbalvas iedibināšana. Tā šogad paredzēta labākajam darbam, kas integrēs ekonomikas un vēstures zinātniskās metodes.

Balvas
Konkursa uzvarētāji saņems šādas godalgas (EUR, pirms nodokļiem):

1. vieta – 2 000 EUR
2. vieta – 1 250 EUR
3. vieta – 700 EUR

Jura Vīksniņa balvas ieguvējam – 1 422.87 EUR

Konkursa darbu iesniegšana
Latvijas Bankā no 2018. gada 18. maija līdz 1. jūnijam

Nolikums
Detalizētas konkursa darbam izvirzītās prasības, dalības noteikumi un pilns piedāvāto tēmu saraksts atrodams Nolikumā.

Rezultāti
Uzvarētājus noteiks speciāli izveidota žūrija Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča vadībā. Godalgotie darbi tiks publicēti www.makroekonomika.lv, kur atrodami arī iepriekšējo gadu godalgotie darbi.