„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Saules skolas absolvente - Latvijas dizaina skates laureāte

Aleksandrs Rube

Pagājušās nedēļas nogalē Rīgā noslēdzās konkurss “Latvijas Dizaineru savienības balva dizainā 2017”, kurā ietverts arī augstskolu un vidējās profesionālās izglītības iestāžu konkurss “Skolu balva dizainā 2017”, kurā, savukārt labākā bija Saules skolas absolvente Karīna Nikolajeva.

Saules skola konkursam pieteica trīs autorus -- Interjera dizaina izglītības programmas absolventi Aneti Aizbalti nominācijā “Interjera dizains”, Gunu Lenšu ar darbu “Prezentācijas materiāli Mārtiņa Lutera katedrālei” un Karīnu Nikolajevu ar kvalifikācijas darbu “Rīgas Zoo” (abi pieteikumi nominācijā „Saziņas dizains”).

Iepazīties ar konkursa darbiem un to autoriem varēja  ikgadējā  dizaina nozares izstādē “Dizaina Sala 2017”, kas  no 6. līdz 8. oktobrim notika Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.    

Nominācijā “Saziņas dizains” skolu grupā galveno balvu un SIA „Tallink” dāvanu – ceļojumu uz Stokholmu saņēma, Saules skolas absolvente  Karīna Nikolajeva par  darbu “Suvenīru komplekts RĪGA ZOO".

«Rīga Zoo» mīkstās rotaļlietas

Projekta anotācijā autore saka: „Suvenīru komplekts “RĪGA ZOO” ir ekoloģisku suvenīru līnija ar Rīgas zoodārza dzīvnieku ilustrācijām „hand drown” stilā, kas sastāv no T-krekliem, mugursomām, blociņiem, kalendāriem, magnētiem, piekariņiem, krūzēm, grāmatzīmēm, mīkstajām rotaļlietām un galda spēlēm. Tika  pētīti populārākie zoodārza dzīvnieki un ilustrācijās attēloti Rīgas zoodārza mīluļi. Katram attēlotajam dzīvniekam ir sava sejas izteiksme un poza.”

„Šajās skatēs mēs piedalāmies jau ceturto gadu, bet tikai šogad mums izdevās iegūt kāroto balvu,” atzīmēja Saules skolas direktore Inguna Kokina, „vēlos uzsvērt, ka mūsu absolventi vienmēr risina praktiskus uzdevumus, tādi ir arī darbi, ko veidojuši trīs mūsu pieteiktie autori. K. Nikolajeva savus darbus veidoja kā piedāvājumu Rīgas zoodārzam, bet Gunai Lenšai bija konkrēts luterāņu dievnama pasūtījums.”

Pilnu rakstu lasiet 13. oktobra numurā.