„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

“Iedvesmojošākās skolotājas” Latgalē - preilēnietes

pexels.com

Lai suminātu skolotājus, kas iedvesmo ne vien audzēkņus un kolēģus, bet arī pārējo Latviju, mobilo sakaru un interneta operators “Zelta Zivtiņa” jau otro gadu organizēja iniciatīvu “Iedvesmojošākais skolotājs”. Latgales reģionā uzvarēja Preiļu pedagoģes Ilze Broka un Ināra Krusta, kuras saņēma „Samsung Galaxy J3” viedtālruni.

Ilze Broka vada Preiļu novada deju kolektīvu “Dancari”, bet Ināra Krusta ir Preiļu Valsts ģimnāzijas vēstures un kulturoloģijas skolotāja.  Pieteicēji par deju skolotāju stāsta, ka viņa savu dzīvi ir veltījusi tautas dejām un to tradīciju uzturēšanai. 20 gadu garumā  bērni un jaunieši kopā ar pasniedzēju ir izdejojuši daudzus desmitus tūkstošu deju soļu gan mēģinājumos, gan koncertos Latvijā un ārpus tās. Skolotāja viņiem ir kā otrā mamma, kura uzklausīs un palīdzēs, sapīs bizes un izgludinās kreklus -- iedvesmas avots gan maziem, gan lieliem „Dancariem”. Savukārt stāstā par skolotāju Ināru Krustu vēstīts, ka absolventi viņu dēvē par “dzīves skolotāju”, jo viņa ar klasi ir vienmēr un visur. Skolotāja un audzēkņi savstarpēji uzticas.

“Iedvesmojošākais skolotājs” meklēts arī Zemgalē, Vidzemē, Kurzemē un Rīgā. Kopumā iniciatīvas ietvaros saņemti ap 100 stāsti par skolotājiem, 10 laimīgie uzvarētāji paziņoti Starptautiskajā skolotāju dienā.