„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

Populāri latviešu dziedātāji ieraksta Upītes himnu

kadrs no Youtube

Latvijas mūziķi piedalījās Latgales populārā mūzikas un dzejas festivāla „Upītes Uobeļduorzs” himnas jaunā ieraksta tapšanā.

Jaunajā muzikālajā projektā apvienojās Renārs Kaupers („Prāta vētra”), Māra Upmane-Holšteine („Astro’n’out”), Kaspars Zlidnis („Gain Fasts”), Guntra Kuzmina-Jukna („Borowa MC”), Guntis Rasims un Kristaps Rasims („Bez PVN”) un Arnis Slobožaņins („Dabasu Durovys”). Dziesmu, kuras autori ir Antons Slišāns un Uldis Frīdrihsons, aranžējis Arnis Slobožaņins.

Arnis „Latgales Laikam” pastāstīja, ka jau pirms 10 gadiem bija uzrakstījis šīs  himnas muzikālo pavadījumu, ko atskaņojuši Juris Ostrovskis un Arturs Uškāns. Bet šovasar, ciemojoties Upītes pamatskolas izlaidumā, Arnis kopā ar draugiem mūziķiem Kārli Kazāku un Gunti Rasimu atskaņoja šo himnu pēc skolēnu lūguma un jaunā versijā. „Tobrīd radās doma iedziedāt himnu jaunās skaņās. Un šoruden projekts izdevās. Andris Slišāns sarunāja dziedātājus, bet es organizēju muzikālo pavadījumu,” teica A. Slobožaņins.

Jāpiebilst, ka dziesmai ir nofilmēts videoklips, kura autors ir Artūrs Slišāns.

Festivāls „Upītes Uobeļduorzs” notiek jau 16 gadus Viļakas novada Upītes tautas namā, un tas pulcina ne tikai Latgales, bet arī citu novadu pazīstamus un jaunus dzejniekus un mūziķus. 

Video Youtube