„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+5.8 °C
apmācies

Daugavpilī notiks lekcija «Mīli savu sirdi!»

pexels.com

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) rīko lekciju ciklu Latvijas reģionos, ar mērķi pievērst uzmanību akūta miokarda infarkta un insulta simptomiem, to atpazīšanai un rīcībai. Daugavpilī lekcija notiks 23.oktobrī plkst. 13.15 Daugavpils pilsētas domes zālē (Krišjāņa Valdemāra ielā 1).

Dr. Deniss Vasiļjevs lekcijā “Mīli savu sirdi! Atpazīsti un rīkojies!” runās par insulta un miokarda infarkta simptomiem, kam jāpievērš uzmanību, lai neapdraudētu savu vai cita cilvēka dzīvību. Lai sniegtu efektīvu medicīnisko palīdzību insulta vai akūta miokarda infarkta gadījumā, ļoti svarīgas ir pirmās stundas pēc slimību simptomu parādīšanās, tāpēc lekcijā piedalīsies arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāvis, lai informētu par neatliekamās palīdzības iespējām, kā arī par to, kam jāpievērš uzmanība, lai pēc iespējas efektīvāka būtu neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķu un pacienta sadarbība. Lekcijā aicināti piedalīties Daugavpils pilsētas domes un domes iestāžu darbinieki, tāpat tā ir  atvērta ikvienam interesantam.

Akūtu miokarda infarktu vai insultu nevēlas piedzīvot neviens. Tomēr ik gadu Latvijā vairāk nekā tūkstotis cilvēku mirst no akūta miokarda infarkta un vairāk nekā divi tūkstoši no insulta. Tajā pašā laikā, pēc insulta tikai nedaudz vairāk par 50% gadījumos cilvēki turpina dzīvi bez acīm redzamām insulta sekām.

Lai mazinātu miokarda infarkta un insulta seku smagumu, ir ļoti svarīgi atpazīt akūta miokarda infarkta un insulta simptomus, lai savlaicīgi varētu nodrošināt kvalificētu medicīnisko palīdzību. Infarkta un insulta gadījumā minūtēm un stundām ir dzīvības un turpmākās dzīves kvalitātes cena!

Kampaņā “Mīli savu sirdi! Atpazīsti un rīkojies!” lekcijas paredzētas arī Kuldīgā (18.oktobrī), Bauskā (24.oktobrī), Valmierā (25.oktobrī) un Jelgavā (26.oktobrī).

Sociālo kampaņu “Mīli savu sirdi! Atpazīsti un rīkojies!” īsteno SPKC, sadarbībā ar Veselības ministriju, Latvijas Neirologu biedrību un Latvijas Kardiologu biedrību.  Kampaņas informatīvie materiāli pieejami www.spkc.gov.lv.