„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+0.1 °C
apmācies

Apkure Daugavpils novadā ir pieslēgta

freeimages.com

Daugavpils novadā gan dzīvojamās mājās, gan pašvaldības iestādēs, tai skaitā skolās un bērnudārzos, pieslēgta centrālā siltumapgāde. Arī jaunajai apkures sezonai nepieciešamais kurināmais jau sagādāts – lielākajā daļā katlu māju tā ir šķelda.

Savukārt Daugavpils novada iedzīvotāju kopējais parāds par laikus nenomaksātiem rēķiniem par siltumapgādi salīdzinājumā par pagājušo gadu nedaudz sarucis. Šī gada 1.oktobrī kopējā parādu summa sasniedza 473 010 eiro. Vislielākie parādi ir iedzīvotājiem Naujenes un Kalkūnes pagasta teritorijā – Lociku, Vecstropu, Kraujas, Naujenes, Kalkūnes un Randenes ciemā.

Kā jau ziņots, siltumtrašu remonti nepieciešami Nīcgales un Sventes pagastā. Nīcgales ciemā jaunas siltumtrases un automātisko siltummezglu būvniecībai pašlaik tiek izstrādāts projekts līdzfinansējuma saņemšanai no Eiropas fondiem.