„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Arvīdam Barševskim piešķirta Ministru kabineta balva

Pirms trim gadiem A. Barševskis apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni // Foto: Aleksandrs Rube

17. oktobrī Ministru kabinets apstiprināja tās sešas personas, kam par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij nozīmīgās jomās tiek piešķirta Ministru kabineta balva. Laureātu vidū – arī Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis.

Ministru prezidenta Māra Kučinska un vides un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda parakstītajā oficiālajā paziņojumā teikts, ka A. Barševskis tiek apbalvots par izcilu devumu Latgales un Sēlijas augstākās izglītības attīstībā un starptautiski atzītu ieguldījumu koleopteroloģijā, kā arī par Latvijas koleopteroloģijas skolas izveidošanu Daugavpilī. Ministru kabineta balvas laureāti svinīgā ceremonijā saņems Ministru kabineta Goda diplomu, Ministru kabineta balvas krūšu nozīmīti un naudas balvu 7115 eiro apmērā.

Ministru kabineta balva piešķirta arī Lauku atbalsta dienesta direktorei Annai Vītolai-Helvigai, gleznotājai Maijai Norai Tabakai, Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku virsdiriģentam Jānim Erenštreitam, traumatologam ortopēdam Normundam Pavlovam un Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidentam Vitālijam Gavrilovam.

Svinīgā apbalvošanas ceremonija notiks 16. novembrī Dzintaru koncertzālē.