„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.6 °C
skaidrs laiks

VUGD pārbaudīja daudzdzīvokļu mājas

VUGD pabeidza ugunsdrošības prasību ievērošanas pārbaudi daudzstāvu daudzdzīvokļu mājās. Dienesta Latgales reģiona brigādes inspektori pārbaudīja 28 namus Daugavpilī, Daugavpils un Ilūkstes novadā.

VUGD Latgales reģiona brigādes komandiera vietnieks Dmitrijs Karpovs pastāstīja, ka apsaimniekotāji daudzos namos nav veikuši elektroinstalācijas izolācijas pretestības mērījumus jeb, vienkāršiem vārdiem sakot, elektrības sistēmas drošības pārbaudes. Daži apsaimniekotāji pagastos nevarēja uzrādīt dokumentus par dūmvadu tīrīšanu un tehnisko stāvokli mājokļos, kas sākotnēji bija būvēti malkas apkurei. Tāpat nav veikta ugunsdrošības instruktāža iedzīvotājiem, turklāt cilvēks, kuram iedzīvotāji bija jāinformē par ugunsdrošības noteikumiem, nebija apmācīts. Ja ēka ir augstāka par 2 stāviem, jānumurē katru kāpņu telpu, jo to pieprasa ugunsdrošības noteikumi. Numerācija palīdz orientēties ugunsdzēsējiem tad, ja ēka ir piedūmota. Taču šī prasība ievērota tikai dažās mājās, konstatēts pārbaudēs.

„Kāpņu telpās daudzviet atrodas mantas - mēbeles, galdi, krēsli -, kas nosprosto evakuācijas ceļus. Tikmēr pilsētās VUGD automašīnas nevar piebraukt pie mājām, jo pagalmi pilni ar automašīnām un piebraucamie ceļi ir šauri,” atzina D. Karpovs.  

VUGD inspektori šos pārkāpumus uzsvēra pārbaudes aktos, norādot datumu, kad tie ir jānovērš. Ja tas netiek darīts, apsaimniekotājam var piemērot administratīvos sodus.

„Latgales Laiks” jau rakstīja, ka valdība uzdeva VUGD pārbaudīt daudzstāvu daudzdzīvokļu ēkas pēc traģiskā ugunsgrēka, kas šovasar notika Londonā.