„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.2 °C
apmācies

Stadiona seguma nomaiņa apturēta

Aleksandrs Rube

Pagājušajā nedēļā Daugavpili apmeklēja Latvijas futbola federācijas pārstāvji, kuri rūpīgi apskatīja Esplanādes futbola stadionu. Pārbaudes rezultāta tika nolemts renovācijas svarīgākos darbus pārcelt uz nākamo gadu.

Pirmkārt, kā noskaidrojās, stadiona pamatnē ir smiltis, kuras jānomaina ar šķembām. Otrkārt, jānomaina arī elastīgais slānis zem seguma virskārtas. Šķembu uzbēršanu vistuvākajā laikā apņemas veikt pašvaldība, pilsētai tas izmaksās 8000 eiro. Savukārt laukuma elastīgā slāņa klāšanu apmaksās federācija, kura piešķirs Daugavpilij papildus 50 000 eiro.

Saskaņā ar ražotāja prasībām, elastīgo slāni drīkst ieklāt tikai tad, ja gaisa temperatūra ir vismaz +10 grādi dienā un +5 grādi naktī. Pašlaik gaisa temperatūras dēļ nedrīkst veikt šos darbus, tāpēc celtniekiem būs jāgaida līdz pavasarim.

„Pilsēta saņēma federācijas finansējumu, un tā diktē mums savus noteikumus šī laukuma ierīkošanā,” situāciju komentēja pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs, „ražotājs mums nepiešķirs garantiju, ka darbi tiks veikti aukstumā. Šeit nav nekādu politisku motīvu.”

Darbus stadionā plānots paveikt divos posmos – pēc seguma nomaiņas tiks veikta stadiona labiekārtošana (apgaismojums, tribīnes, ģērbtuves u.c.). Kad renovācija būs pabeigta, stadions atbildīs visām UEFA otrās kategorijas prasībām.

Jāatzīmē, ka futbola laukuma vecais segums jau gandrīz ieklāts teritorijā pie Borisa un Gļeba katedrāles. Kā apgalvoja I. Prelatovs, 10. vidusskolas un poļu ģimnāzijas audzēkņi varēs tur sportot jau oktobra beigās.