„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Izcīnīts rudens kauss šahā

freeimages.com

14. un 15. oktobrī Daugavpilī notika Rudens kausa izcīņa šahā, kur Lietuvas, Latvijas, Krievijas un Baltkrievijas sacentās ātrajā šahā un blicā.

Biedrības „Daugava Chess” pārstāvis Artūrs Grizāns pastāstīja, ka ātrā šaha turnīrā kungu konkurencē uzvarēja Rolands Bērziņš (Rīga). Labs sniegums bija arī Daugavpils šahistiem Ingemāram Jessem un Jegoram Ļeonovm (2. vieta), Denisam Dunaveckim (4. vieta) un Iļjam Ročko (5. vieta). Citās vecuma grupās zelta godalgu izcīnīja Sergejs Terentjevs, Stefānija Dombrovska, Timofejs Macuks (visi pārstāvēja Daugavpili), Aleksandrs Jazdanovs (Rīga) un Jaroslavs Naumovičs (Minska, Baltkrievija). 

Šahisti sacentās pēc Šveices sistēmas 7 kārtās ar laika kontroli 12 min. plus 5 sek.

Savukārt ar Aleksandra Širova, Dmitrija Tokranova (abi no Rīgas) un Anastasijas Travkinas (Rostova pie Donas, Krievija)  uzvaru noslēdzās blica turnīrs. No Daugavpils šahistu saimes savā vecuma grupā uzvarētāja laurus plūca S. Terentjevs, bet D. Dunaveckis izcīnīja bronzas medaļu.

Blica turnīrā, kas arī notika pēc Šveices sistēmas, sportisti aizvadīja 11 kārtas, viena kārta ilga 5 min. plus 2 sek.