„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Zemnieku saeima: graudus no ārvalstīm ieviest nevajag

pexels.com

Lai gan spēcīgo lietavu dēļ daudzas zemnieku saimniecības cietušas zaudējumus un ne visu ražu bija iespējams novākt, kopumā graudu raža ir pietiekami laba, lai nebūtu jādomā par graudu ievešanu no citām valstīm, intervijā LTV „Rīta panorāmai” sacīja Zemnieku saeimas vadītājs Juris Lazdiņš.  

Viņš gan norādīja, ka situācija saimniecībās ir ļoti atšķirīga: ir dažas saimniecības, ka paguva izdarīt visu, ir tādas, kas ļoti nopietni cietušas lietavu dēļ. Viņš atgādināja, ka pēdējo trīs mēnešu laikā spēcīgas lietusgāzes skāra faktiski visus Latvijas reģionus.  

Pēc Zemnieku Saeimas aplēsēm, kopumā zemnieki cietuši 50 miljonus eiro lielus zaudējumus, un valsts kompensēs tikai „daļu no daļas”. Pēc Zemkopības ministrijas aprēķiniem, lauksaimnieku ieguldījumi, lai izaudzētu ražu, sasniedza 20 miljonus eiro, un viņiem kompensēs daļu no šiem ieguldījumiem – 15 miljonus eiro.  


LSM ziņu redakcija