„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Tuvojas noslēgumam 5. bērnudārza siltināšana

Aleksandrs Rube

Tuvākajās dienās jābūt pabeigtai 5. pirmsskolas izglītības iestādes (Stāvajā ielā 41) siltināšanai un renovācijai, tika paziņots Daugavpils domes Finanšu komitejas sēdē, kurā tika apspriests arī jautājums par to, ka vecāki varētu brīvprātīgi iesaistīties telpu uzkopšanā.

Pateicoties ERAF fonda līdzekļu piesaistīšanai, pilsēta īstenoja divus energoefektivitātes paaugstināšanas projektus – 3. un 5. bērnudārzā. Projektu kopējās izmaksas – attiecīgi 1,1 miljons eiro un 826 tūkstoši eiro. 3. bērnudārzā darbi vēl rit pilnā sparā (tos veic SIA „Belmast Būve”), bet 5. bērnudārzs jau ir pilnībā gatavs nodošanai ekspluatācijā. Šeit darbus veica SIA „Vanpro”, kura iekavēja tos tikai par divām nedēļām.

Izņemot cokola stāva, fasādes un jumta siltināšanu, 5. pirmsskolas izglītības iestādē uzstādīta jauna apkures, ventilācijas un ugunsdrošības sistēma, atjaunots ūdensvads, kanalizācija un elektroinstalācija, pārbūvēti sanitārie mezgli, veikts daļējs kosmētiskais remonts. Pilnveidots arī virtuves bloks un uzstādītas jaunas durvis, tostarp uzlabotas arī evakuācijas iespējas. Kā liecina speciālistu aprēķini, pēc šī remonta siltumenerģijas ekonomijai jābūt no 40 līdz 48 procentiem.

„Mēs esam ļoti apmierināti ar 5. bērnudārzā paveiktajiem darbiem,” teica Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, „daļa kosmētiskā remonta būs jāpabeidz nākamajā gadā, bet tās jau ir nianses. Mēs gatavojamies drīzumā izveidot šajā bērnudārzā vēl vienu grupu.”

Kad Finanšu komitejā tika apspriests šis jautājums, deputāts Andrejs Elksniņš jautāja M. Isupovai, kāpēc izremontēto telpu uzkopšanā tiek iesaistīti vecāki, kuri sakarā ar to pauž neapmierinātību. IP vadītāja uzsvēra, ka vecāki palīdz tikai brīvprātīgi, taču pārvaldes darbiniekiem tas ir būtisks atspaids. „Mēs nevienu nespiežam mazgāt grīdas un sienas,” atzīmēja M. Isupova, „taču esam pateicīgi, ka viņi sniedz šādu palīdzību. Jo visa mūsu vadība periodiski piedalās šādās talkās.”