„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Autostāvvietu un promenādes būvdarbus pabeigs 2018. gadā

Aleksandrs Rube

19. oktobrī Daugavpils domes deputāti kopā ar Komunālās saimniecības pārvaldes (KSP) vadītāja vietnieku Artūru Džeriņu devās Pilsētas saimniecības komitejas izbraukumā sēdē, lai apskatītu jaunceļamās autostāvvietas un promenādi. Šis brauciens sagādāja daudz nepatīkamu pārsteigumu un secinājumu.

Sodīt vai tiesāties?

Noskaidrojās, ka visas firmas, kuras ierīko jaunās stāvvietas, nepaspēs būvdarbus pabeigt līdz noteiktajam termiņam. Šo kavēšanos attaisno sliktie laika apstākļi – stiprās lietavas -- augustā un septembrī. Acīmredzami, ka trīs stāvvietas šogad tā arī netiks pabeigtas.

Stāvvietu Kandavas ielā 1 bija paredzēts atklāt jau augusta sākumā, taču firma „CKD D” nolēma paņemt tehnisko pārtraukumu, neprecizējot darbu nodošanas termiņu. Savukārt pašvaldība uzlika uzņēmumam sodu 10% apmērā no līguma summas (kopējās izmaksas – 30,6 tūkstoši eiro). Būvlaukumā, kas atrodas iepretim mūzikas vidusskolai, jau paveiktas divas trešdaļas darbu, atlicis vien ieklāt asfaltu. Tāpēc deputāti uzskata, ka jālauž līgums un asfalta ieklāšana jāuztic citai firmai.

„Stāvvietā Kandavas ielā 1 problēmu rada zemai reljefs, kura dēļ ūdens ilgi neplūst projām,” pastāstīja A. Džeriņš, „blakus ir dīķis un Daugava, no kurienes plūst gruntsūdeņi. Ja visu labi noblietēs, var droši klāt asfaltu. Taču tas joprojām nav izdarīts.”

Līdzīga situācija izveidojusies stāvvietā pilsētas centrā, pie lielveikala „Maxima”. Šeit darbi bija jāpabeidz augusta beigās, taču šos plānus izjauca ieilgušās lietavas. Firma „DSM Meistari” lūdza pagarināt darbu izpildes termiņu, iesniedzot arī Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datus, un saņēma pozitīvu atbildi. Atgādinām, ka šeit tiek būvēta dubulta stāvvieta – abās Kandavas ielas pusēs. Ceļa kreisajā pusē gandrīz viss jau ir gatavs, bet labajā pusē asfalts vēl nav ieklāts. „Ārkārtas situācija šeit nebija izsludināta, tāpēc mums būs jāpārbauda, cik pamatota bija  autostāvvietas būvdarbu izpildes termiņa pagarināšana,” pēc objekta apskates teica deputāts Jānis Lāčplēsis, „tas viss jānoskaidro jau nākamajā Pilsētas saimniecības komitejas sēdē.”

 

Pilnu rakstu lasiet 24. oktobra numurā.