„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.1 °C
apmācies

Dagdas pašvaldība atsakās no vairākiem ceļiem

pexels.com

Vairāki Dagdas novada pašvaldības ceļi vai ceļu posmi tiks izņemti no ceļu reģistra, jo cilvēki tos nelieto, nolēma novada domes deputāti.

No ceļu reģistra izsvītros ceļu Murāni-Sloboda (1,08 km), Lītaunieki-Akmeņdārzs (0,38 km) Andrupenes pagastā, ceļu Artjomovka-Krivina un Ruduši-Beitāni posmus (kopgarums 2,87 km) Andzeļu pagastā, ceļu Ferma-Glušaks (0,12km) Asūnes pagastā, ceļu Moroziki-Vidņeva Bērziņu pagastā. Tāpat pašvaldība neuzturēs arī ceļu Jurkova-Madaras (0,09 km) Ezernieku pagastā, ceļu Katriniški-Barinauci (0,58 km) un ceļu posmus Ignatova-Ojatnieki (5,19 km), Neikšāni-Lielie Katriņiški (0,59 km) un Blusova-Ķepova (0,33 km) Ķepovas pagastā.

Dagdas novada pašvaldības izpilddirektors Artjoms Gekišs pastāstīja, ka no ceļu reģistra izņemtie ceļi turpmāk kalpos kā servitūta ceļi. „Pašvaldība ceļu uztur par autoceļu fonda līdzekļiem, kurus piešķir valsts. Taču vajadzību ir vairāk nekā naudas. Piemēram, jau esam atjaunojuši vairākus lietavās cietušos ceļus posmus, jo tur jābrauc skolēnu autobusiem, piena mašīnām. Tāpat likums nosaka, ka arī tos ceļus, kur nav nevienas viensētas vai kur nebrauc transports, jāuztur - jāgreiderē, jālabo, jāapļauj grāvmalas utt., jo tie atrodas ceļu reģistrā. Mēs uzskatām, ka šādi tēriņi nav lietderīgi, tāpēc ceļu reģistrā vairs nebūs to ceļu, kurus cilvēki nelieto,” uzsvēra izpilddirektors.