„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Dome varētu nopirkt bijušā parka „Stalkers” teritoriju

Aleksandrs Rube

Daudzi pilsētnieki labi atceras bijušo degvielas uzpildes staciju „Stalkers” piena kombināta rajonā, kur savulaik bija viena no iecienītākajām atpūtas vietām Daugavpilī. Taču jau daudzus gadus šeit tukša vieta, bet pašvaldība joprojām izrāda interesi par šo teritoriju.

Kārtējā preses konferencē Daugavpils domē priekšsēdētājs Rihards Eigims pastāstīja par pašreizējo situāciju. „Pašlaik šī teritorija pieder vairākiem īpašniekiem, ar kuriem regulāri notiek sarunas. Vai šī pilsētas daļa tiks labiekārtota, atkarīgs ne tikai no pašvaldības, jo tā ir privāta zona. Joprojām aktuāla ir ideja uzbūvēt tur mini „Lido”. Ja tiks piedāvāta adekvāta cena, dome noteikti nopirks šo zemes gabalu.”

Interesanti, ka tieši pirms desmit gadiem avīze „Latgales Laiks” publicēja rakstu „Nojauc jaunlaulāto iecienīto degvielas uzpildes staciju” par šo pašu tēmu. „Nesen bijušās degvielas uzpildes stacijas „Stalkers” teritorijā uzstādīts nožogojums un uzsākta demontāža – strādnieki nojauc būves. Saskaņā ar teritorijas detaļplānojumu, I pasažieru un Malu ielas teritorijā plānots uzbūvēt daudzfunkcionālu tirdzniecības centru. Objekts pieder Rīgas firmai „Marno J”. Pagaidām nav izstrādāts tirdzniecības centra tehniskais projekts, bet tuvākajā laikā jābūt gatavām skicēm,” teikts publikācijā.