„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-0.9 °C
daži mākoņi

Pašvaldība apsaimnieko sadzīves atkritumus Krāslavas novadā

Juris Džamirze: "Iedzīvotāji maksās par faktiski izvestajiem atkritumiem". // Foto: Egita Terēze Jonāne

Krāslavas novada iedzīvotāji slēdz jaunus nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanas līgumus, jo no oktobra šo pakalpojumu Krāslavas novadā sniedz jauns operators SIA „Krāslavas nami”. Vai tas uzlabos pakalpojumu kvalitāti un vai nesadārdzinās tarifus, jautājām uzņēmuma „Krāslavas nami” atkritumu apsaimniekošanas speciālistam Jurijam Džamirze. 

Saskaņo apmaksas kārtību un konteinerus

Krāslavā daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji līgumus nepārslēdz, to dara mājokļu apsaimniekotājs uzņēmums „Krāslavas nami”, uzsver Jurijs. Līgumus slēdz privāto māju īpašnieki, atnākot uz SIA „Krāslavas nami” biroju. Turpat viņi informē, kādus atkritumu konteinerus izmanto. Tas tiek piefiksēts jaunajā līgumā. Liela daļa krāslaviešu jau ir iegādājusies 140 l konteinerus, kas paredzēti mehanizētai atkritumu savākšanai un izkraušanai, tie esot parocīgāki.  

Lai atvieglotu līgumu slēgšanu pagastu iedzīvotājiem, pašvaldība kopā ar pagastu pārvalžu vadītājiem apspriedīs turpmāko atkritumu apsaimniekošanas kārtību un informēs iedzīvotājus. Dažos pagastos maksu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu iekasēja pārvaldes, citos bija spēkā operatora un iedzīvotāju savstarpējie līgumi.

Līgumus slēgs līdz gada beigām

Iedzīvotāji un uzņēmums „Krāslavas nami” jaunos līgumus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu slēgs līdz šī gada beigām. Ja kāds nenoslēgs līgumu, viņš tiks brīdināts, bet, ja šis atgādinājums nelīdzēs, iestāsies administratīvā atbildība, teic J. Džamirze, piebilstot, ka juridiskās personas rēķinus apmaksās katru mēnesi, bet iedzīvotāji reizi ceturksnī. Speciālists uzsver, ka Krāslavas novadā no 1. oktobra mainīta maksa par atkritumu apsaimniekošanu un tās aprēķināšanas kārtība. Sadzīves atkritumu poligonā „Cinīši” Daugavpils novadā atkritumus sver tonnās, tāpat tonnas tiek ņemtas vērā maksas aprēķinos. Savukārt pie daudzdzīvokļu namiem un viensētās atkritumi tiek krāti konteineros, kuru tilpuma masu mēra kubikmetros.

Pilnu rakstu lasiet 24.oktobra numurā.