„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Izsludina pieteikšanos konkursam “Gada sporta skolotājs 2017”

freeimages.com

Lai popularizētu sporta skolotāja nozīmi veselīgas jaunās paaudzes izglītošanā un noteiktu profesionālāko sporta skolotāju valstī 2017.gadā, Izglītības un zinātnes ministrija jau trīspadsmito gadu pēc kārtas rīko konkursu “Gada sporta skolotājs 2017”. Novadu un pilsētu izglītības pārvaldes, pamatizglītības, vidējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādes ir aicinātas līdz šā gada 10.novembrim pieteikt konkursam savus profesionālākos sporta skolotājus.

Konkursa mērķis ir aktualizēt sporta skolotāja nozīmi veselīgas un fiziski aktīvas jaunās paaudzes izglītošanas procesā, kā arī celt profesijas prestižu plašākā sabiedrībā. Labs sporta skolotājs spēj motivēt savus skolēnus būt fiziski aktīviem un veidot pozitīvu attieksmi pret fiziskām aktivitātēm arī turpmākajai dzīvei, tāpēc būtiski ir novērtēt viņa darbu.

Konkurss norisināsies divās kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija vērtēs pretendentu sagatavotos pieteikumus. Seši dalībnieki ar lielāko punktu skaitu tiks izvirzīti konkursa otrajai kārtai. Otrajā kārtā tiks vērtētas sporta skolotāju prasmes klātienē, vadot sporta stundu kādā no Rīgas vispārējās izglītības iestādēm.

Konkursa vērtēšanas komisijā darbosies gan ministrijas pārstāvji, gan pieredzes bagāti sporta pedagogi, sportisti un nozares speciālisti, tostarp, modernās pieccīņas pārstāvis, LSPA doktorants Deniss Čerkovskis, vieglatēte Gunta Latiševa-Čudare un žurnālists Dīvs Reiznieks.

Iepriekšējo gadu konkursa uzvarētāji:

2012. gads – Iveta Daude, Rīgas Valsts vācu ģimnāzija;
2013. gads – Evita Auniņa, Liepājas 8.vidusskola;
2014. gads – Antra Šverna, Rīgas 41.vidusskola un Dmitrijs Gorlačevs, Liepājas A.Puškina 2.vidusskola;
2015. gads – Nataļja Gorškova, Jelgavas 4.vidusskola;
2016. gads – Mārīte Pokšāne, Riebiņu vidusskola.

Balva “Gada sporta skolotājs 2017” ir viena no nominācijām “Latvijas Gada balva sportā 2017” apbalvošanas ceremonijā.