„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

„Cilvēki – grāmatas” pastāstīja jauniešiem par profesijām

Olgas Kuzminas foto

20. oktobrī Marka Rotko mākslas centrā notika pasākums „Dzīvā bibliotēka”, kurš noslēdza Karjeras nedēļu Daugavpilī. „Cilvēki – grāmatas” – dažādu jomu speciālisti, dalījās savā pieredzē ar Daugavpils skolēniem.

„Dzīvo bibliotēku” organizēja pilsētas Izglītības pārvalde (IP) sadarbībā ar entuziastu komandu, kuri rīko neformālas diskusijas „LAVKA”. „Dzīvo bibliotēku” 2000. gadā izdomāja Dānijā, tie ir īsi (aptuveni piecas minūtes) stāsti, kuros viesiem jāpastāsta par sevi (savu profesiju, hobijiem vai grūtību pārvarēšanu), kā arī jāpaspēj atbildēt uz jautājumiem. Kad beidzies noteiktais laiks, klausītāju grupas dodas pie nākamā ciemiņa.

Uz šo pasākumu bija uzaicināti septiņi profesiju pārstāvji – videooperators Ivars Utināns, Daugavpils teātra aktieris Mihails Abramovs, pašvaldības policijas darbiniece Dana Rimvide-Mickeviča, ortopēde Solvita Bogdanoviča, friziere--bārddzine Olga Vnukova, kvesta komandas „Escape Room Daugavpils” veidotāja Jeļena Jonāne un „Latgales Laika” žurnālists Aleksandrs Rube. Viņiem visiem divas stundas bija jāatbild gan uz vienkāršiem, gan āķīgiem skolēnu jautājumiem.

Pilnu rakstu lasiet 27. oktobra numurā.