„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+9.2 °C
apmācies

Daugavpils jaunie futbolisti sacentās Lietuvā

freeimages.com

Futbola turnīrā „Ateitis Cup” Lietuvā U12 grupā komanda „Daugavpils” izcīnīja 14. vietu 24 komandu konkurencē. Jāpiebilst, ka sacensībās piedalījās 13 valstu komandas.

Turnīrs „Ateitis Cup” ir prestižākais Baltijas reģionā. Ivana Maksimčuka un Aleksandra Opekunova  audzēkņi apakšgrupā piekāpās Zviedrijas čempioniem „Hammarby” futbolistiem – 0:1. Otrajā spēlē daugavpilieši pieļāva rupjas kļūdas aizsardzībā un piekāpās „Minskai” – 0:3. Pēc tam sekoja neizšķirts spēlē ar Polijas klubu „Wigry” – 1:1.

Rezultātā daugavpilieši nokļuva zarā, kurā komandas cīnījās par 13.—18. vietu. Šajā stadijā tika pieveikta Rīgas „Dinamo” komanda – 2:0 un izcīnīts neizšķirts spēlē ar Tallinas „Leģionu” – 1:1. Savukārt spēlē par 13. vietu piedzīvots zaudējums – „Daugavpils” piekāpās „Viļņai” (1:3).

Daugavpils komandā par labākajiem spēlētājiem atzīti Milans Tihonovičs un Roberts Linards. Savukārt komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Patriks Pozņaks – 2 vārti.

Lietuvā sacentās klubs „Hellas Verona» (5. vieta), Somijas klubs HJK (2. vieta), «Lugan»" (8. vieta) «Štutgarte (12. vieta).

Savukārt 2006. g. dz. zēnu komanda uzvarēja „Rudens kausa” izcīņā Rīgā. Sešu komandu konkurencē Dmitrija Bogdanova audzēkņi izcīnīja četras uzvaras un vienu spēli aizvadīja neizšķirti. Par turnīra labāko spēlētāju atzīts Ņikita Jemeļjanovs.

Rīgā, turnīrā „Tiger Cup”, „Daugavpils” (2010. dz. g.) piecās spēlēs guva četras uzvaras. Nav daudz sacensību, kurās var piedalīties šī vecuma zēni, tāpēc jebkurš turnīrs ir lieliska iespēja gūt pieredzi.