„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Daugavpils novads aicina pieteikties fotogrāfus

freeimages.com

Daugavpils novada Kultūras pārvalde aicina fotogrāfus pieteikties akcijai, kas noritēs nākamā gada 11. augustā un būs veltīta Latvijas simtgadei.

2018. gada 11. augustā katrā no Daugavpils novada 19 pagastiem tiks rīkota akcija „100 dienas līdz Latvijas valsts simtgadei”, kas būs viens no Latvijas valsts simtgadei veltītā pasākumu cikla „100 dienas Latvijai” pasākumiem.  11. augusts ir Latvijas brīvības cīnītāju piemiņas diena un datums, no kura līdz Latvijas valsts simtgadei (18. novembrim) atliek 100 dienas. Šāds pasākums tiek rīkots, lai rosinātu sabiedrības interesi par Latvijas valsts simtgadi un veicinātu iedzīvotāju piederības sajūtu Latvijas valstij.

Akcijas laikā plānots katrā pagastā izveidot iedzīvotāju kopīgu fotogrāfiju, bet vēlāk šīs pagastu fotogrāfijas tiks apkopotas izstādē, ko iecerēts atklāt Patriotu nedēļas laikā Daugavpils novada kultūras centrā „Vārpa” . Fotografēšanās vieta un tehniskie risinājumi ir katras pagasta pārvaldes darbinieku un fotogrāfa ziņā.

Fotogrāfiem jāpiesakās līdz šī gada 15. novembrim, nosūtot uz e-pastu kultura@dnkp.lv informāciju par sevi.

Izvēloties fotogrāfus, tiks ņemta vērā viņu pieredze fotomākslas nozarē.

Vairāk par akciju var uzzināt, sazinoties ar Daugavpils novada Kultūras pārvaldes vadītāju Ināru Mukāni (tālr. 29191840) vai kultūras centra „Vārpa” speciālisti Anitu Lipsku (tālr. 26362572).