„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.0 °C
apmācies

Atjaunos daudzdzīvokļu māju Gaismas ielā

Aleksandrs Rube

Daugavpils dome ir saņēmusi tehniskās apsekošanas atzinumu par daudzdzīvokļu mājas Gaismas ielā 7 tehnisko stāvokli. Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs skaidro, ka, pamatojoties uz šo dokumentāciju, var veikt iepirkuma procedūru projektēšanas darbiem. Tehniskās dokumentācijas izstrādi plānots pabeigt nākamā gada aprīļa beigās, un tad varēs izsludināt arī iepirkuma procedūru būvdarbiem. Daudzdzīvokļu mājas Gaismas ielā 7 atjaunošanas darbi varētu sākties vasaras vidū”.

Pašvaldībai ir nepieciešama šī māja, jo dzīvokļus gaida ģimenes, kuras audzina gan savus, gan pieņemtos bērnus. Dzīvokļi nepieciešami arī dažādu jomu speciālistiem, kurus plāno piesaistīt pilsēta.

Atgādinām, ka šī gada augustā pašvaldībā tika izveidota darba grupa, kuras uzdevums bija apsekot māju Gaismas ielā 7 un izstrādāt turpmāko darbību plānu. Mājā ir 110 dzīvokļi 3 kāpņu telpās ar kopējo platību 8000 kvadrātmetru.

Augustā pašvaldības Īpašuma komitejas sēdē tika apspriests mājas vizuālās apsekošanas atzinums. Deputāti pieņēma lēmumu par tehniskās ekspertīzes pasūtīšanu tehniskās dokumentācijas izstrādāšanai, kas nepieciešama būves atjaunošanai.

Mājas apsekošanu veica Latvijas Būvinženieru savienības LBS konsultants – eksperts Aldis Fromanis, kurš pārbaudīja ēkas tehnisko stāvokli.