„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Jauno mediķu atbalstam šogad piešķirti 300 000 eiro

Aleksandrs Rube

Daugavpils dome jau vairākus gadus atbalsta medicīnas studentus, kuri nākotnē vēlas strādāt Daugavpilī. No pašvaldības budžeta šogad piešķirti 296 000 eiro, no šīs summas līdz šim apgūti 206 tūkstoši eiro.

Kā liecina Daugavpils domes lietu pārvaldnieces Žannas Kobzevas sniegtā informācija, finansiālā atbalsta lielākā daļa tiek tērēta stipendijām (135 000 eiro) un rezidentūras izdevumiem (71 000 eiro). Lai saņemtu pašvaldības atbalstu, jābūt augstām atzīmēm (8 un vairāk balles), kā arī līgumam, ka pēc studijām speciālists Daugavpils medicīnas iestādē nostrādās vismaz piecus gadus. Topošais mediķis var izvēlēties vienu no trim darbavietām - Daugavpils reģionālajā slimnīcu (DRS), zobārstniecības poliklīniku un psihoneiroloģiskajā slimnīcu.

Stipendiju saņem 12 speciālisti un 14 medmāsas. Atbalstu piešķir to medicīnas jomu studentiem, kuras Daugavpilī ir visvairāk pieprasītas (paradontoloģija, ginekoloģija, neiroloģija, diagnosticējošā radioloģija, kardioloģija, onkoloģija un traumatoloģija). Trīs medmāsas mācās bez maksas un turpmāk izies praksi psihoneiroloģiskajā slimnīcā, savukārt vienpadsmit praktizēsies DRS. Medmāsu izglītošanas izdevumi – 1640 eiro gadā.

Pilnu rakstu lasiet 27.oktobra numurā.