„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+4.6 °C
apmācies

NVA pieņem pieteikumus subsidēto darba vietu izveidei

pexels.com

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) filiāles līdz šī gada 7. novembrim pieņem darba devēju pieteikumus subsidēto darba vietu izveidei Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta „Subsidētās darbavietas bezdarbniekiem” Nr.9.1.1.1/15/I/001 un Eiropas Savienības (ES) fondu projekta „Jauniešu garantijas” (Nr.7.2.1.1/15/I/001) ietvaros. Tā ir iespēja darba devējiem piesaistīt savam uzņēmumam vajadzīgos darbiniekus, subsidētajās darba vietās nodarbinot NVA reģistrētos bezdarbniekus un saņemot finansiālu atbalstu.

Izveidojot subsidēto darba vietu NVA reģistrētam bezdarbniekam, darba devēji saņem dotāciju nodarbināto bezdarbnieku un darba vadītāju atalgojumam, kā arī valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no bezdarbnieka darba algas dotācijas daļas. Ja subsidētā darba vieta izveidota bezdarbniekiem ar invaliditāti, darba devējs saņem vienreizēju dotāciju iekārtu un aprīkojuma iegādei, kā arī tehnisko palīglīdzekļu izgatavošanas un iegādes izmaksām, lai pielāgotu darba vietas bezdarbniekiem ar invaliditāti.

ESF projekta "Subsidētās darba vietas bezdarbniekiem" ietvaros tiek nodarbināti ilgstošie bezdarbnieki, kuri bijuši bez darba vismaz 12 mēnešus, to vidū arī bezdarbnieki vecumā virs 55 gadiem un bezdarbnieki ar apgādājamiem, kā arī bezdarbnieki ar bēgļa vai alternatīvās personas statusu. Savukārt ES fondu projekta „Jauniešu garantijas” ietvaros subsidētās darba vietas tiek veidotas jauniešiem vecumā no 18 līdz 29 gadiem (ieskaitot), kuri bez darba ir vismaz 6 mēnešus vai jauniešiem, kuri nav ieguvuši vispārējo vidējo izglītību vai profesionālo kvalifikāciju, vai beiguši pilna laika izglītības programmas apguvi ne vēlāk kā pirms diviem gadiem un vēl nav ieguvuši pirmo pastāvīgo algoto darbu, jauniešiem ar invaliditāti, kā arī jauniešiem, kuri ieguvuši bēgļa vai alternatīvās personas statusu.

Pieteikties subsidēto darba vietu izveidei NVA filiālēs var komersanti (izņemot ārstniecības iestādes, kurās valsts vai pašvaldības daļa pamatkapitālā atsevišķi vai kopumā pārsniedz 50%, kā arī izglītības iestādes, kuru pamatuzdevums ir izglītības programmu īstenošana), lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības, pašnodarbinātās personas, biedrības vai nodibinājumi (izņemot politiskās partijas).

Detalizētāka informācija par pasākumu, tā nosacījumiem un dotāciju apmēriem izlasāma NVA interneta vietnes sadaļā "Darba devējiem " → „Pasākums noteiktām personu grupām”.

Kā darba devējam pieteikties valsts līdzfinansēto darba vietu izveidei?
1. solis:
Jāizdrukā pieteikuma forma, kas atrodama NVA mājaslapas (www.nva.gov.lv) sadaļā "Darba devējiem"→ „Pasākums noteiktām personu grupām”
2. solis:
Jāaizpilda pieteikuma forma un jāpievieno prasītā informācija.
3.solis:
Līdz 2017.gada 7.novembrim aizpildītais pieteikums jāiesniedz klātienē NVA filiālei, kuras administratīvajā teritorijā plānots veidot subsidēto darba vietu, vai jānosūta pa pastu vai elektroniski, ja pieteikums ir apstiprināts ar drošu elektronisko parakstu.