„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Supervaroņi nepazūd!

Aleksandrs Rube

Mazā liepājnieka Ivana Berladina, kurš šovasar apmaldījās mežā, nāve sabiedrībā izraisīja plašu rezonansi. Reaģējot uz to, daudzas valsts instances ievieš jaunus preventīvus pasākumus, lai nākotnē novērstu tamlīdzīgas traģēdijas. Šim mērķim Valsts policija rīko sociālo kampaņu „Supervaronim nepazust”.

Vērienīgās akcijas laikā policijas pārstāvji apmeklē pirmsskolas izglītības iestādes, kā arī pamatskolu sākumklases. Lai gan mūsu reģionā jau sen nav bijuši gadījumi, kad pazūd mazi bērni, pirmsskolas vecuma bērnu un pirmklasnieku drošības jautājums joprojām ir aktuāls. Tāpēc piektdien, 20. oktobrī, šī akcija sākās Daugavpilī, 13. bērnudārzā. Pasākuma jautrie viesi bija bebrs Bruno un kaķis Rūdis.

Pirmām kārtām, policisti māca bērniem „superspējas”, jo ikviens bērns, kurš zina, kā rīkoties nokļūstot ķibelē, ir Supervaronis! Viņa zināšanas par pieciem ar drošību saistītiem jautājumiem kļūst par bērna superspējām, kas viņu var aizsargāt:

  • Ko darīt, ja esi nokļuvis ķezā?
  • Kāds ir palīdzības tālruņa numurs?
  • Kur ir tavas mājas?
  • Kā sauc tavus vecākus?
  • Kāds ir vecāku telefona numurs?

„Šīs kampaņas mērķis ir ne tikai bērnu, bet arī vecāku audzināšana,” pastāstīja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova, „informatīvie materiāli tiek izsniegti, lai pieaugušie kopā ar bērniem apspriestu šo tēmu interesantā veidā. Kad ir atbildēts uz visiem jautājumiem, bērni saņem supervaroņa masku.”

K. Belova atzīmēja, ka šī akcija motivē bērnus palīdzēt saviem vienaudžiem, jo ne visi bērni ir vienlīdz patstāvīgi.

Policijas kapteinis Kaspars Siņevičs skaidro bērniem, kā kļūt par supervaroņiem

Diemžēl akcija „Supervaronim nepazust” netiks rīkota visos Daugavpils bērnudārzos. Taču policijas pārstāvji apgalvo, ka kampaņas informatīvos materiālus saņems visi interesenti, bet Latgales reģiona pārvalde arī turpmāk apmeklēs pirmsskolas izglītības iestādes, lai stāstītu par ceļu satiksmes noteikumiem, drošību utt.

Nākamajos mēnešos akcija „Supervaronim nepazust” notiks 650 Latvijas bērnudārzos.