„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Valda Grebeža keramikas izstāde

Publicitātes foto

3. novembrī plkst. 14.00 Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) periodikas sektorā tiks atklāta amatnieka, keramiķa Valda Grebeža radošo darbu izstāde “Grācijas”. Ekspozīciju veido darbi sīkplastikas un skulptūras tehnikās, ar kuru palīdzību meistars iemūžinājis kustības dažādos tēlos un materiālos.

Valdis Grebežs ir Špoģu Mūzikas un mākslas skolas direktora vietnieks mācību darbā un vizuāli plastiskās mākslas skolotājs. Viņš ir amatu meistars keramikā, bet tikpat profesionāli veido mākslas darbus no koka, gāzbetona, stikla un akmens. Meistara darbi atrodas personīgajās kolekcijās vairāk nekā 15 valstīs. Paralēli pedagoģiskajai darbībai Valdis Grebežs aktīvi piedalās projektā “Latgales tematiskie ciemi”, un šī projekta ietvaros darbojas kā “Višķu amatnieku ciema” koordinators.

Meistars ir piedalījies vairākās starptautiskās amatnieku un Latgales uzņēmējdarbības izstādēs, komercizstādē Maskavā 2004. gadā, izstādēs Rīgas pilsētas svētkos, arī Rēzeknē. 2016. gadā tika atklātas personālizstādes Rēzeknes novada Maltas muzejā un Preiļu centrālajā bibliotēkā. 2016. gadā apbalvots ar Daugavpils novada domes Atzinības rakstu.

Izstāde “Grācijas” skatāma LCB Periodikas sektorā no 1. līdz 31. novembrim.