„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Asfalts jāgaida līdz nākamajam gadam

Aleksandrs Rube

Daugavpils domes Pilsētas saimniecības komitejas ārkārtas sēde notika izbraukumā – deputāti kopā ar Komunālās saimniecības pārvaldes vadītāja vietnieku Artūru Džeriņu pārbaudīja, kā veicas ar ceļu asfaltēšanu pilsētas robežās. Rezultātā tika nolemts sešu ielu asfaltēšanu pārcelt uz nākamo gadu.

Komitejas locekļi apsekoja Aiviekstes ielu (Grīva), Cēsu un Liliju ielu (ceļi gar Šūņu ezeru), Valkas, Puškina un Baldones ielu, kas stiepjas gar Lielo Stropu ezeru. Aiviekstes ielā plānots noasfaltēt uzbraucamo daļu Lielās ielas virzienā, kā arī nostiprināt Lauceses upes dambi. Pie Šūņu ezera jāsaved kārtībā liels ceļa posms no Liepziedu un Cēsu ielas krustojuma līdz Liliju ielai, tas tiks noasfaltēts.

Valkas ielā pilnībā jālabo vecais grunts ceļa posms līdz krustojumam ar Jātnieku ielu. Savukārt 200 metrus garā Puškina ielas posmā (no Tukuma līdz Grodņas ielai) jāierīko pilnvērtīgs ar ietvēm abās pusēs, kā arī jāizveido veloceliņa apzīmējums. Arī Baldones iela ir svarīga aktīvas atpūtas cienītājiem un citiem atpūtniekiem, kuri ierodas Stropos. Darbu kopējās izmaksas ir gandrīz 500 000 eiro.

Pilnu rakstu lasiet 31. oktobra numurā.