„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.4 °C
neliels sniegs

Firma „Ēdiens.lv” pametusi triju skolu ēdnīcas

Aleksandrs Rube

Skolēnu rudens brīvdienās Daugavpils domes Izglītības pārvalde (IP) bija apņēmusies nomainīt firmu, kura nodrošināja ēdināšanu 11. pamatskolā, 13. vidusskolā un Krievu vidusskolā – licejā. Pagājušajā nedēļā uzņēmums „Ēdiens.lv” pameta šo izglītības iestāžu ēdnīcas.

Rīgas firmu licejā nomainīja uzņēmums „Mežvidi” (Daugavpils novads), bet divās pārējās skolās – „Latgales optima” (Daugavpils). Brīvdienās šīs firmas ātri nomainīja virtuves iekārtas, bet 11. skolā uzstādīja jaunas krāsnis.

„Direktori ir ļoti gandarīti par šīm pārmaiņām,” pastāstīja IP vadītāja Marina Isupova, „tagad tur pieejama normāla ēdienkarte, strādā bufete, bet 11. pamatskolu piepilda svaigi ceptu maizīšu aromāts.”

M. Isupova piebilda, ka grūtības ir arī pārējās trijās izglītības iestādēs, ko apkalpo firma „Ēdiens.lv” (6., 15. un 17. vidusskola). Pirms kāda laika 6. un 15. vidusskolā Pārtikas un veterinārais dienests atklāja vairākus pārkāpumus, lai gan darba kvalitāte pagaidām visus apmierina. Savukārt 17. vidusskolā problēmu nav gluži vienkārša iemesla dēļ – šeit strādā visi agrākie darbinieki.