„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Sarkanais Krusts palīdz iedzīvotājiem

Publicitātes foto

Izvērtējot paveikto un pārspriežot gaidāmos nākotnes plānus, 30. oktobrī notika Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils un Ilūkstes novadu komitejas 18. pārvēlēšanas konference. Lai arī komitejas biedru un nodaļu skaits sarūk, turpinās aktīvs šīs organizācijas darbs, palīdzot risināt dažādas veselības un sociālās jomas problēmas.

Novadu komitejas priekšsēdētāja Anna Jegorova konferencē informēja, ka komiteja apvieno 23 Sarkanā Krusta nodaļas ar 438  biedriem. Stāstot par paveikto, viņa uzsvēra, ka veselības un sociālo aprūpi mājās veikuši 20 aprūpētāji, palīdzot novadu vientuļajiem iedzīvotājiem. Kruķi, staiguļi un citi palīglīdzekļi nomā izsniegti 790 cilvēkiem.

Šogad noorganizētas 92 donoru dienas. Abos novados kopā ir vairāk nekā tūkstotis asins donoru. Donoru dienas atbalsta Daugavpils un Ilūkstes novada pašvaldība, maksājot katram asins donoram sešus eiro par vienu asins nodošanas reizi.

Vēl viena no galvenajām Sarkanā Krusta darbības jomām ir pirmās palīdzības sniegšanas apmācības. Vienpadsmito gadu pēc kārtas skolēnu pirmās palīdzības sniegšanas sacensībās uzvarēja Zemgales vidusskolas komanda. Norit arī darbs ar LSK Jaunatni, Daugavpils un Ilūkstes novada komitejā īpaši aktīvi darbojas Kalupes jaunieši.

Klātesošos konferencē uzrunāja arī Daugavpils un Ilūkstes novada pašvaldības pārstāvji. Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika norādīja uz jaunām iespējām, kā LSK varētu papildus sadarboties ar pašvaldību, piemēram, atjaunojot atskurbtuves, kā to ir izdarījušas LSK komitejas Preiļos un Ludzā. Viņa atgādināja par valstī uzsākto deinstitucionalizācijas procesu, kas sagādās jaunus izaicinājumus. Savukārt Ilūkstes novada pašvaldības izpilddirektora p.i. Reinis Līcis apstiprināja, ka, visticamāk, nākamgad LSK Ilūkstē varēs pārcelties uz jaunām telpām.

Konferences noslēgumā par Latvijas SK Daugavpils un Ilūkstes novada komitejas priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēta Daugavpils novada Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova.