„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Daugavpilī skanēs „Eņģeļu taures”

Publicitātes foto

Šī gada 19.novembrī Latvijas Republikas proklamēšanas 99.gadadienas svinību ietvaros plkst. 14:00 Daugavpils Svētās Dievmātes Marijas baznīcā (A. Pumpura ielā 11a) notiks ērģeļmūzikas koncerts „Eņģeļu taures”.

Koncertprogrammu, kurā tiks atskaņoti Alvila Altmaņa, Riharda Dubras, Ilzes Arnes, Aivara Kalēja un citu latviešu komponistu darbi, klausītājiem piedāvās tādi mākslinieki, kā Ilze REINE (ērģeles) un Jānis PORIETIS (trompete, flīgelhorns). Kā atzīst paši mūziķi: „Mūzika, kas nes svētkus, prieka noskaņu, svinīgumu, diženumu – tās varētu būt pirmās asociācijas par šo programmu un par divu spilgtu, skanīgu instrumentu – trompetes un ērģeļu duetu.  Baznīcas velvēs prieka krāsas izskan visspēcīgāk, dievnama klusumā melodiju izdziedāt var visjūtīgāk. Eņģeļu taures -   trompetes un ērģeļu stabuļu satikšanās, lai svinīga, dzirkstoša, apgarota un dziedoša mūzika celtos pretī dievnama velvēm un debesīm.”

Ieeja koncertā bez maksas.

Ilze REINE ir Rīgas Sv. Jāņa baznīcas ērģelniece un draudzes kora diriģente kopš 1996. gada. Ērģeļspēli studējusi Baznīcas mūzikas augstskolā Herfordā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Ilze ir viena no aktīvākajām koncertērģelniecēm Latvijā. Viņa regulāri sadarbojas ar Latvijas izcilākajiem solistiem un muzikālajiem kolektīviem. Ar soloprogrammām māksliniece viesojusies festivālos Vācijā, Ungārijā, Čehijā, Zviedrijā, Krievijā, kā arī daudzviet Latvijā.

Jānis PORIETIS sāka apgūt trompetes spēli desmit gadu vecumā. Pirmās prasmes ieguva Latvijā, pēc kā mācījās arī Holandē un Somijā. Pēc studijām Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistrantūrā devās uz ASV, kur ieguva doktora grādu mūzikā. Kopā ar dažādiem sastāviem mūziķis ierakstījis vairākus albumus. Par spīti kārdinošiem darba piedāvājumiem Amerikā un Ķīnā, tagad Jānis ir atgriezies Latvijā un JVLMA kā trompetes pedagogs. (janisporietis.com)