„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
neliels lietus

Atsāksies lekciju cikls “Kā mēs sargājam Latviju?”

sargs.lv

1. novembrī, ar lekcijām Dricānu vidusskolā un Kārsavas vidusskolā atsākās lekciju cikls vidusskolēniem “Kā mēs sargājam Latviju?”, ko šogad Aizsardzības ministrija rīko sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotiem spēkiem, Jaunsardzes un informācijas centru un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu. 

Lekcijās “Kā mēs sargājam Latviju?” skolēni varēs uzzināt vairāk par Latvijas aizsardzības spējām, drošību informatīvajā telpā, medijpratību un sabiedroto spēku klātbūtni Latvijā. Tāpat jaunieši varēs iegūt informāciju par iespējām iesaistīties Jaunsardzē, iestāties Zemessardzē un pievienoties profesionālajam dienestam.

Šogad aizsardzības nozares lektoriem vairākās skolās Latvijas reģionos pievienosies arī NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīri, kas jauniešiem stāstīs par savu pieredzi, pildot dienesta pienākumus Latvijā, un sadarbību ar Nacionālo bruņoto spēku karavīriem.

Lekcijai „Kā mēs sargājam Latviju?” pieteikušās jau vairāk nekā 80 skolas no visas Latvijas. Vidusskolas aicinātas pieteikties lekcijai vēl līdz šī gada 22. novembrim pie Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Militāri publiskās informācijas nodaļas vecākās referentes Daigas Ozolas pa e-pastu Daiga.Ozola@mod.gov.lv vai tālruni 67335273.

Aizsardzības ministrija ikgadēji sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem organizē lekcijas Latvijas vidusskolās. Lekciju mērķis ir veicināt skolēnu izpratni par aizsardzības nozari un tās aktualitātēm, Latvijas dalību NATO, kolektīvo aizsardzību un citiem aizsardzības nozares jautājumiem, veidojot dialogu ar skolēniem par viņus interesējošiem jautājumiem. Iepriekšējais lekciju cikls par valsts aizsardzību vidusskolēniem norisinājās 2016./2017. mācību gadā, un tā laikā lekcijas notika vairāk nekā 100 Latvijas skolās.

NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Kanādas, Polijas, Slovēnijas un Spānijas. Kaujas grupa Latvijā ir izvietota kopš šī gada jūnija.

Vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā pērn NATO samitā Varšavā apstiprināja NATO valstu un valdību vadītāji. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību.