„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.5 °C
apmācies

KF ģenerālkonsuls: jāatjauno vilcieni Daugavpils—Sanktpēterburga

Aleksandrs Rube

31. oktobrī Daugavpils domes vadība tikās ar Krievijas Federācijas jauno ģenerālkonsulu Daugavpilī Andreju Vladimirovu. Diplomāts dalījās ar savu redzējumu par sadarbību ar pašvaldību un dažiem prioritāriem uzdevumiem ceļā uz pilsētas un kaimiņvalsts sakaru nostiprināšanu.

Pēc Daugavpils prezentācijas ģenerālkonsuls pastāstīja par savu pirmo pieredzi komunikācijā ar pilsētniekiem, piemēram, vietējās Jautro un atjautīgo kluba (JAK) komandas „Daugavpils izlase” brauciena atbalstīšanu uz XV starptautisko JAK mūzikas festivālu Sanktpēterburgā. Viņš pauda vēlēšanos satikties ar komandu, kura pavisam nesen atgriezās ar „Grand Prix” kausu.

„Esmu jau ticies ar daugavpiliešiem, ne tikai politiķiem,” pastāstīja Andrejs Vladimirovs, „redzams, ka daugavpilieši ir aktīvi un radoši. Lai gan pilsētas ielas šķiet patukšas, patiesībā tas ir mānīgs iespaids.”

Ģenerālkonsuls solīja stiprināt sakarus ar sadraudzības pilsētām, piemēram, Daugavpils draudzējas ar Maskavas Centrālo apgabalu, taču beidzamajos gados sakari ir mazliet pavājinājušies. Par galvenajiem uzdevumiem sava darba sākumposmā A. Vladimirovs uzskata aktīva kultūras un izglītības dialoga atjaunošanu ar Maskavas Centrālo apgabalu, kā arī nesen pārtrauktās dzelzceļa satiksmes atjaunošanu starp Daugavpili un Pēterburgu. Turklāt ģenerālkonsuls interesējas par speciālo ekonomisko zonu iespējām un cer, ka izdosies atvest uz Daugavpili Krievijas uzņēmējus, lai ar tām iepazīstinātu.

„Man ir patīkami sākt darbu brīdī, kad aktivizējas Latvijas un Krievijas attiecības,” teica ģenerālkonsuls, „šis process ir acīmredzams, jo šogad jau notika daudzi divpusēji pasākumi. Ceru, ka turpmākajos gados šī tendence nostiprināsies.”

Uz foto - Rihards Eigims, Andrejs Vladimirovs, Igors Prelatovs