„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Uz pirti – ar dzīvesvietas deklarācijas izziņu

freeimages.com

Sabiedriskā pirts Daugavpilī, Stacijas ielā, pēc rekonstrukcijas kļuvusi ne tikai mājīgāka, bet arī pieejamāka. Rekonstrukcijas projekts tika izstrādāts 2016. gadā, remonts uzsākts šī gada martā, bet nesen atjaunotā pirts nodota ekspluatācijā, informē Daugavpils domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

Nobrukušas flīzes, sarūsējuši cauruļvadi, nopelējušas sienas un sabriedusi grīda nu ir pagātnē. Pirts ir mainījusies vizuāli, arī komunikācijas ir nomainītas, taču galvenais -- pirts ir kļuvusi pieejama cilvēkiem ar ierobežotām iespējām un invalīdiem ratiņkrēslos.

Izmaiņas skārušas arī cenrādi, kurā tagad iekļautas īpašas cenas bērniem. Paredzētas arī atlaides vecuma pensionāriem, kuri dzīvo pilsētas teritorijā. Tiesa, lai šo atlaidi izmantotu, kasē ikreiz jāuzrāda pensionāra apliecība un dzīvesvietas deklarēšanas izziņa.

Kolektīvai atpūtai pirtī tagad pieejama tā saucamā VIP zona, kā arī ir konferenču zāle, kura paredzēta 20–25 cilvēkiem.

Tuvākajā laikā pie pirts tiks ierīkota autostāvvieta. Šos darbus pēc konkursa rezultātiem veiks ,,Labiekārtošana – D”, kas sola darbus paveikt triju mēnešu laikā.

Sabiedriskā pirts atrodas Daugavpils pašvaldības SIA “Sadzīves pakalpojumu kombināts” paspārnē.