„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

Fotostudijas „Ezerzeme - F” izstāde „Es mīlu to vietu, kur dzīvoju”

Publicitātes foto

Valsts svētku priekšvakarā Tautas fotostudija „Ezerzeme - F” sarūpējusi savu darbu izstādi, ar kuru vēlas pievērst sabiedrības uzmanību dzimtās vietas skaistumam.

Izstādē ir iekļauti 20 darbi, kuru autori ir pieci fotostudijas dalībnieki Sergejs Sokolovs, Linards Onzuls, Svetlana Pokule, Jeļena Ivancova un Inese Minova.

Kāpēc mēs mīlam to vietu, kur dzīvojam? Ne tikai dēļ skaistām dabas ainavām. Fotogrāfiju autorus iedvesmojuši cilvēki un viņu labie darbi, dažādas norises, kas atspoguļo sabiedrības patriotismu un dzimtās vietas mīlestību.   

Izstādi varēs aplūkot līdz 12. decembrim.

Parādīt caur fotogrāfiju mīlestību pret savu dzimto vietu, ir tikai viens no daudzajiem izaicinājumiem, kurus pieņēmuši fotostudijas dalībnieki. Kopš 2010. gada fotostudija „Ezerzeme- F” noorganizējusi 37 kolektīvās izstādes, kuras notika Daugavpilī, Preiļos, Rēzeknē, Liepājā, Magdeburgā, Pleskavā, Viļņā un Visaginā. Mūsu kolektīva biedri ir parādījuši 30 personālizstādes tuvākā un tālākā apkārtnē. Esam piedalījušies arī citu fotoklubu rīkotajos konkursos, izstādēs un semināros. Mūsu fotogrāfijas ir publicētas 5 grāmatās. Sadarbībā ar Daugavpils domi esam organizējuši trīs konkursus iedzīvotājiem, kuriem interesē fotogrāfija.

Fotostudija "Ezerzeme" dibināta 1980. gadā Daugavpilī kā brīvprātīga radoša apvienība. Pirmā fotomākslas izstāde notika 1984. gadā, bet 1987. gadā kolektīvs saņēma goda titulu "Tautas fotostudija". Šajā laikā kolektīvs Teodora Rudāna vadībā aktīvi piedalījās visās "Fotovasarās", tika organizētas daudzas radošās tikšanās, notika fotoizstādes Latvijā un ārzemēs. 2010.g. fotostudija tika pārreģistrēta kā biedrība ar nosaukumu Tautas fotostudija "Ezerzeme-F", kopš tā laika vadītāja pienākumus divus gadus pildīja Viktors Savčenko, vēlāk vadītāja pienākumus pārņēma Linards Onzuls.

Pašlaik fotostudija apvieno 17 fotogrāfus no Daugavpils un Daugavpils novada, Dagdas, Ilūkstes un Visaginas Lietuvā – gan šīs jomas profesionāļus, gan amatierus. Fotostudija "Ezerzeme-F" organizē radošus seminārus ar pazīstamiem fotomāksliniekiem, tikšanās ar skolēniem, plenērus un konkursus, tematiskās un personālizstādes. Esam atvērti tiem, kam daudz nozīmē fotografēšana un kas ir gatavi strādāt kopā ar mums.