„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Šautuvi grib pārcelt uz universitātes ēku

Aleksandrs Rube

Pagājušajā nedēļā Daugavpils domes priekšsēdētājs Rihards Eigims sociālajos tīklos paziņoja, ka pašvaldība plāno pārcelt pilsētas šautuvi no Centrālā parka uz Daugavpils Universitātes korpusu Parādes ielā 1. „Latgales Laiks” nolēma tikt skaidrībā, cik reāls ir šis projekts.

Vieta sportistiem un spēka struktūrām

Šautuve Raiņa ielā 29 ir labi zināma tiem, kam patīk pastaigāties Centrālajā parkā. Taču vēl labāk to zina sportisti, policisti, robežsargi un visi tie, kam patīk atbrīvoties no stresa, šaujot no 10, 25 un 50 metru distances. Jāpiebilst, ka šautuves ēka ir veca un tai jau sen nepieciešams remonts.

Rihards Eigims savā „Facebook” profilā paziņojis: „Laika zoba sagrauztā šautuve beidzot tiks atjaunota! Tie, kas ir bijuši mūsu šautuvē Centrālajā parkā, droši vien, ne no kā nebaidās. Diezin vai izdosies atrast vēl kādu tik novecojušu ēku, kura tiek ekspluatēta.

Telpas šautuvei ir atrastas Daugavpils Universitātes jaunajā korpusā. Tas ir pilsētas centrs, turklāt nekas jauns nav jāceļ.

Centrālajā parkā, visdrīzāk, būvēsim O. Stroka vasaras koncertzāli (līdzīgu Dzintaru  koncertzālei) ar 1500 vietām. Šautuves vietā būs autostāvvieta. Šādu projektu vakar atbalstīja Pilsētbūvniecības komisijas locekļi. Vai nāksiet uz koncertiem parkā?”

Šautuve Centrālajā parkā ir pašvaldības īpašums un atrodas Olimpiskā centra paspārnē. Tā ir vienīgā licencētā šautuve pilsētā, kurā pašlaik trenējas vairāki desmiti pusaudžu, kā arī biatlonisti, pilsētas šāvēju izlase, veterāni un spēka struktūru pārstāvji. Lai pašautu mērķos, šurp nāk arī apmeklētāji – šautuve, kurā strādā trīs treneri, ir stipri noslogota.

„Mēs jau vairākkārt esam dzirdējuši par tamlīdzīgām idejām, un paši labprāt pārceltos uz labiekārtotu vietu,” pastāstīja šautuves direktors Dmitrijs Vasiļjevs, „agrāk tika runāts par šautuves pārcelšanu uz Gajoku, apavu kombināta mikrorajonu un citām vietām. Arī par DU dzirdam ne jau pirmo reizi. Taču ir kāda problēma – nav daudz cilvēku, kuri saprot, kas ir licencēta šautuve.”

Šautuves direktors un treneris Dmitrijs Vasiļjevs

Pilnu rakstu lasiet 7. novembra numurā.