„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Trešdiena – randiņu diena

Režisors Andrejs Dežonovs: „Ragi ir šī iestudējuma galvenais atribūts” // Foto: Aleksandrs Rube

9. novembrī Daugavpils teātrī notika „komēdijas par mīlestības daudzstūriem” „Randiņi trešdienās” pirmizrāde, kuru uz lielās skatuves iestudējis Krievijas režisors Andrejs Dežonovs. Iestudējuma pamatā ir Valentīna Krasnogorova luga, kas veltīta kopdzīves problēmām, kura ļoti labi zināma gan jauniem, gan pieredzējušiem pāriem.

Komēdijas varoņi – divi vīrieši – kolēģi, viņu sievas un mīļākās. Visiem jau sen ir pāri trīsdesmit, ģimenes dzīve šķiet monotona, bet darbs – garlaicīgs. Viss ir bezgalīgi pelēks, taču tikai ne trešdienās.

Kādu dienu viss mainās – pasaules griežas ātrāk, skumjas nomaina enerģijas pieplūdums, rodas adrenalīns. Tas tāpēc, ka lugas varoņi nolemj „spert soli pa kreisi”. Karjeras panākumu alkas un  spilgtas emocijas liek mesties svešos apskāvienos, savukārt risks tikt pieķertiem saasina izjūtas. Taču ar laiku laulības attiecības pārvēršas mīlestības trijstūrī, pēc tam – četrstūrī, bet vēlāk samezglojas tā, ka mīlas stūrus „mīlas daudzstūrī” vairs nav iespējams saskaitīt.

„Izrāde „Randiņi trešdienās” - tas ir jautri, ātri un ar labu huligānisma piedevu aktierspēlē,” pirms pirmizrādes teica Andrejs Dežonovs, „tas ir klasisks franču teātris, kur ir vīri, sievas, mīļākās un lomu spēles. Izrāde ir par to, kā dzīvē izzudis viss erotiskais, kuru lugas varoņi izmisīgi cenšas atgūt.”

Lai gan šai izrādei ir vecums cenzs „16+”, A. Dežonovs atzīmē, ka tas nav saistīts ar atklātām mīlas prieku ainām. Vienkārši pavisam jaunai auditorijai, kurai nav nekādas attiecību pieredzes, luga var šķist pārāk pliekana. Taču viņš ir pārliecināts, ka šī situāciju komēdija patiks tiem, kuri jau precējušies 10—20 un vairāk gadus, kā arī pavisam jauniem pāriem.

Lomās: Ritvars Gailums, Kristīne Veinšteina, Egils Viļumovs, Inese Ivulāne-Mežale, Līga Ivanova, Māris Korsiets. Luga ir latviešu valodā.

Sīkāka informācija pieejama mājas lapā www.daugavpilsteatris.lv.