„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
-0.3 °C
nedaudz mākoņains

Jaunais dienas centrs Skrudalienā pagaidām tukšs

Foto: Dinija Jemeļjanova

3. novembrī oficiāli noslēdzās otrā stāva telpu remonts bijušajā Skrudalienas pamatskolas ēkā, kur pagasts iecerējis veidot sociālo pakalpojumu dienas centru. Tomēr, pirms telpās tiks organizēta dienas centra darbība, iestāde jāreģistrē. Diemžēl tas nav iespējams, kamēr ēkā nav uzbūvēti pacēlāji, lai tā būtu pieejama arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, skaidro Skrudalienas pagasta pārvaldes vadītāja Betija Ivanova.

Telpu remontu atbalstīja Daugavpils novada dome, bet pacēlāju ierīkošanu ēkā bija plānots finansēt ar Eiropas Reģionālās attīstības fondu palīdzību. Pieteikums pārrobežas sadarbības projektu konkursā netika atbalstīts, tāpēc pagasta pārvalde cer, ka pacēlāja ierīkošanas izdevumus novada dome iekļaus nākamā gada budžetā. To, cik būs jāpieņem darbinieku un kā iekārtot telpas, lems novada Sociālais dienests.

B. Ivanova uzsver, ka sociālo pakalpojumu centrs kalpotu ne tikai Skrudalienas, bet arī apkārtējo pagastu - Tabores, Salienas u.c. - iedzīvotājiem. Lai nogādātu iedzīvotājus dienas centrā, jāiegādājas speciāls transporta līdzeklis. „Dienas centrs domāts dažādu grupu iedzīvotājiem,” stāsta B. Ivanova, „piemēram, vienu dienu nedēļā tur varētu organizēt nodarbības grūtniecēm, jaunajām māmiņām, citu dienu – maznodrošinātām personām, vēl citu – invalīdiem.”

Andrejs Sergejevs, Aleksandrs Aizbalts, Nansija Tamane, Betija Ivanova pieņem darbus

Bijušajā skolas ēkā atjaunotas astoņas telpas, veicot grīdas, sienu un griestu remontu, kā arī nomainīti logi, koka durvju bloki, uzstādīta apsardzes, videonovērošanas un ugunsdrošības signalizācija, divos kabinetos pieslēgts internets. Dienas centrā paredzēts izveidot mācību telpas ar datoriem un interaktīvām tāfelēm, ierīkot virtuvi un noliktavu.

Atjaunošanas darbus no jūlija līdz oktobra beigām veica būvfirma „VANPRO”, tie  izmaksāja 83 210 eiro. Jauna koka grīda ieklāta arī ēkas ceturtajā stāvā, taču pagaidām šīm telpām pielietojums vēl nav atrasts. Savukārt pirmā stāva telpas plānots piedāvāt ārstu prakses izveidošanai. Pagasta pārvaldes vadītāja minēja, ka tuvākajā apkārtnē nav nevienas aptiekas, tāpēc kādu telpu varētu piedāvāt arī komersantam aptiekas atvēršanai.