„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

Kibersports Daugavpilī – jauna realitāte

Daugavpilī divas dienas risinājās kibersporta turnīrs "Cyberpils Cup 2017". Sacensības notika divās komandu un vienā individuālajā disciplīnā. Kibersports jeb datorspēles jau sen vairs nav vienkārši izklaide, un organizāciju "Esi pirmais" un "Cyberpils" dalībnieki nolēma pārbaudīt, cik lielā mērā šī kustība interesē arī daugavpiliešu jauno paaudzi.

Gatavošanās turnīram ilga pusgadu. Pirms finālsacensībām organizatori sarīkoja kvalifikācijas sacensības tiešsaistē.

"Counter Strike" reģistrējās divpadsmit komandas. Atlasi izturēja četras komandas, kuras pirmajā dienā sacentās pusfinālā, bet nākamajā dienā – finālā. Stratēģijā "Dota 2" bija astoņas komandas, atlasē uzreiz noskaidrojās divi finālisti. Vienīgā individuālā spēle – FIFA 2017 futbola simulators, šajā disciplīnā piedalījās 12 cilvēki.

Viens no turnīra rīkotājiem Aleksandrs Petrovskis pastāstīja, ka   divtūkstošo gadu sākumā Daugavpilī kibersporta jomā šis tas notika, taču beidzamajā laikā bija klusums, nav vienotas struktūras, turnīri notiek Rīgā: „Mēs nolēmām sākt, uzaicinot tikai Daugavpils spēlētājus, un paskatīties, kāda būs atsaucība." Fināla sacensības norisinājās Valsts poļu ģimnāzijā, katrā komandā bija pieci cilvēki.

Translāciju varēja vērot lielajā ekrānā, zāle bija gandrīz pilna, skatītāji vētraini atbalstīja komandu spēli. "Tie, kas tagad piedalās finālā, jau ir daudzmaz saliedēti, spēcīgi kolektīvi. Starptautiskā līmenī diezin vai spēs sevi parādīt, taču Daugavpilī viņi ir labākie," atzīmēja A. Petrovskis.

Pilnu rakstu lasiet 3. novembra numurā.