„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Apspriež iespēju uzstādīt pieminekli J. Volontam

Biedrība „Piemineklis Jānim Volontam Daugavpilī” pauda iniciatīvu par pieminekļa uzstādīšanu  bijušajam Daugavpils vadītājam. Šis jautājums tika apspriests Izglītības un kultūras jautājumu komitejā.

Komitejas locekļi kopumā atbalstīja pieminekļa ideju, taču vēl jāstrādā pie jautājuma par pieminekļa uzstādīšanas vietu un finansējuma apjomu. Iniciatori piedāvā uzstādīt pieminekli uz Daugavpils teātra kāpnēm.

Jānis Volonts bija Daugavpils pilsētas galva no 1923. līdz 1937. gadam un piedalījās Vienības nama celtniecībā. Projekta ideja sasaucas ar Pāvela Dubrovina pieminekli. Autori vēlas, lai jaunajam piemineklim būtu tāds pats formāts un tas kļūtu tikpat populārs. Viņuprāt, piemineklis būs svarīgs ieguldījums projektos, kuri tiek īstenoti, gatavojoties Latvijas simtgades svinībām. Jānis Volonts bija nozīmīga personība ne tikai Daugavpilī, bet arī Latvijā, jo no 1938. līdz 1940. gadam strādāja tautas labklājības ministra amatā. Taču jautājums joprojām ir atklāts.