„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Jo vairāk pasažieru, jo kvalitatīvāka pietura

Egita Terēze Jonāne

Kalkūnes pagasta iedzīvotāji (kopā 20) parakstīja vēstuli Daugavpils novada domei, VAS „Latvijas valsts ceļi” un „Latgales Laikam” ar lūgumu izlabot kļūdu autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) rekonstrukcijas projektā. Proti, atjaunot autobusa pieturu - paviljonu „J. Raiņa muzejs pagrieziens”

Atnākuši uz redakciju, Nikolajs Teležnikovs un Tadeušs Rimjans pastāstīja, ka, sākoties rekonstrukcijai, tika nojaukta vecā pietura --paviljons, kur varēja patverties no lietus un vēja ne tikai Birkineļu ciema iedzīvotāji, bet arī vasarnīcu saimnieki. „Mums šī pietura ir vajadzīga,” uzsvēra vīri.

Satiksmes ministrijas amatpersonas informēja Daugavpils novada pašvaldību, ka autobusa pieturas -- paviljoni tiek uzstādītas, pamatojoties uz pasažieru intensitātes statistiku, „Latgales Laikam” teica Komunālās saimniecības nodaļas transporta ceļu inženiere Anita Pabērza, piebilstot, ka pašvaldība, saskaņojot minētā ceļa rekonstrukcijas projektu, lūdza saglabāt visas pieturas.   

Kā liecina Satiksmes ministrijas statistika, autobusu pieturā „J. Raiņa muzejs pagrieziens”, kur apstājas seši reisa autobusi dienā, izkāpj vai iekāpj 1-2 pasažieri dienā.

„Kalkūniešiem bija nosūtītas vēstules, ka autobusa pieturas - paviljona projektā nav, jo pieturu izmanto daži pasažieri. Daugavpils novadā ir vairāk nekā 200 autobusa pieturu, tās jāuztur kārtībā, proti, atkritumu savākšanu un izvešanu, zāles pļaušanu veic VAS „Latvijas autoceļu uzturētājs” par nodokļu maksātāju naudu,” teica VAS „Latvijas valsts ceļi” Daugavpils nodaļas vadītājs Gunārs Hmeļņickis.