„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.6 °C
nedaudz mākoņains

Laiks asināt slidas

freeimages.com

Pirms Ziemassvētkiem Vienības laukumā atkal tiks ierīkota mākslīgā ledus slidotava, preses konferencē apstiprināja Daugavpils domes priekšsēdētājs Rihards Eigims.

R. Eigims pastāstīja, ka notiek sarunas ar Lietuvas pārstāvjiem par slidotavas ierīkošanu Vienības laukumā, un apgalvoja, ka tas tiks izdarīts laikus.

Ir plāni arī 2018. gadam. Apsekojot laukumu, radās ideja uzliet ledu zonā, kur atrodas egles, ja tas būs tehniski iespējams. Tādējādi varēs slidot ap eglītēm. R. Eigims nosauca šo ideju par „Ziemas pasaku”.

Pilsētnieki vairākkārt izteikuši priekšlikumus ierīkot slidotavu stadionā „Lokomotīve”. Kādreiz tā šeit ir bijusi, pēdējo reizi slidotava stadionā bija uzlieta 2001. gadā. Taču tagad slidotavas ierīkošanu stadionā „Lokomotīve” traucē treka nelīdzenais profils, šķērslis ir arī ļoti spēcīgais un dārgais apgaismojums, turklāt nav karstā ūdens un telpu garderobēm.