„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

Nākamgad māju un pagalmu labiekārtošana būs vienkāršāka

Aleksandrs Rube

Nākamajā gadā dzīvojamā fonda un tam piederīgo teritoriju remonta un labiekārtošanas  pašvaldības līdzfinansējuma  programmas kļūs vēl izdevīgākas pilsētniekiem. To preses konferencē paziņoja Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma (DzKSU) vadītāja pienākumu izpildītājs Aleksandrs Samarins un izpilddirektore Jūlija Mamaja.

Iedzīvotāji ir jāinformē

Daugavpilī turpinās DzKSU un daudzdzīvokļu māju iedzīvotāju sapulces. Diemžēl šīs tikšanās nav īpaši efektīvas, pirmām kārtām, tāpēc, ka kaimiņi savstarpēji gandrīz nekomunicē. Sarežģījumi rodas arī to dzīvokļu īpašnieku dēļ, kuri aizbraukuši uz ārzemēm, un kontakti ar viņiem ir apgrūtināti.

„Mēs pastāvīgi uzsveram, cik svarīgi ir izsniegt pilnvaru mājas vecākajam vai citai atbildīgai personai,” saka A. Samarins, „tam nav vajadzīgs notārs, to var izdarīt, izmantojot parasto vai elektronisko pastu.”

Turklāt uzņēmums aktīvi informē pilsētniekus. Tam tiek izmantota rēķinu otra puse, kā arī ieteikumi publiskās vai individuālās tikšanās. Tuvākajā laikā apkures rēķinos varētu tikt noradīts mājas kopējais parāds uzņēmumam „Daugavpils siltumtīkli”.

Noderīgs jauninājums tuvākajā laikā varētu kļūt īsziņa par parādu, kas sakrājies par patērēto ūdeni. Īsziņa brīdinās klientus, ka gadījumā, ja parāds netiks nomaksāts, visa summa par „neuzskaitīto” ūdeni tiks iekļauta lielāko parādnieku rēķinā. Brīdinājums tiks nosūtīts, ja klients nebūs norēķinājies trīs vai četrus mēnešus, ja vien lietotāja tālrunis ir uzņēmuma datu bāzē.

Cīniņš ar caurajiem jumtiem

Lai gan pēc stiprajām lietusgāzēm pagājuši jau divi mēneši, DzKSU jumiķu remontbrigāde joprojām strādā pastiprinātā režīmā. Novembra sākumā laika apstākļi atkal pasliktinājās, un tas ietekmēja remontdarbu tempu. Meistariem traucē strādāt arī sīks, smidzinošs lietus, jo jumtus drīkst labot tikai sausā laikā.

„Darba inspekcija rūpīgi seko, lai strādnieki veiktu savu darbu tikai drošos apstākļos,” atzīmēja Jūlija Mamaja, „turklāt remontētāji strādā tādā pat ritmā, kā pēc lietavām. Mēs esam organizējuši darbu arī brīvdienās un maksājam par virsstundām.”

Pilnu rakstu lasiet 10. novembra numurā.